Tuinactiviteiten en spelletjes voor kinderen

Tuinactiviteiten en spelletjes voor kinderen

Heb je zin in actieve kinderen in de zomervakantie? Laat ze bij mooi weer gewoon buiten in de tuin spelen.


Zoals alle ouders weten is het niet altijd makkelijk om je kinderen de hele vakantie lang bezig te houden. Soms krijg je ze met geen stokken van de bank. In de zomer wil je dat ze naar buiten gaan en profiteren van het zomerweer, nadat je ze bijvoorbeeld een meloensorbet hebt geserveerd. Nee hoor, ze blijven liever lui in huis rondhangen. Met deze tips kun je ze naar de tuin lokken om buiten te gaan spelen!

De top van tuinactiviteiten: kamperen!

Waarom geef je ze geen zin om naar buiten te gaan met de nummer 1 van de zomeractiviteiten: kamperen! Improviseer aan het einde van de dag een picknick in de tuin en laat je kinderen hun tent opzetten of een tent bouwen op de trampoline. Om het nog pittiger en leuker te maken zou je ze ’s nachts een beetje kunnen komen pesten. Maar vergeet ze daarna niet gerust te stellen met een aai over hun bolletjes!

Tuinspelletjes voor kinderen

Je bent niet verplicht om bordspelletjesbinnen te spelen: gezelschapsspelletjes kun je even goed aan een tuintafeltje buiten in de zon spelen! Sommige zijn zelfs veel prettiger om buiten te spelen! Als je geen spelletje bij de hand hebt, kun je er makkelijk een verzinnen! Waarom zou je bijvoorbeeld geen twister voor buiten kunnen maken?

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tuinieren: een super zomeractiviteit voor kinderen

Je kinderen leren tuinieren is een uitstekende manier om ze in de zon te krijgen en ze van het mooie weer te laten genieten. Leer ze hoe ze tuinkers kunnen herkennen, laat ze lavendel ruiken. Tuinieren in de vorm van tuinspel geeft ze kennis mee en, wie weet, misschien maken ze er ooit zelfs hun passie van. Laat ze zich voor een keer eens goed smerig maken: met hun vingertjes in de aarde wroeten maakt deel uit van het spel. Ze worden een met de natuur. Als je ze hun eigen fruit en groente laat kweken, wordt het bij etenstijd misschien zelfs makkelijker om ze er minstens van te laten proeven.

Super zomeractiviteit: kunst in de buitenlucht!

Met deze zomeractiviteit prikkel je hun kunstzinnige eigenschappen terwijl ze van het warme zonnetje genieten: neem de verfpotjes, penselen en krijtjes mee naar de tuin en laat ze hun verbeelding uiten op papier of karton. Voor een zorgeloze verfsessie verkies je een afwasbare verf, maar mochten ze toch hardnekkige vlekken op hun kleren maken, ben je snel klaar met een goed wasmiddel!

En jij, wat zijn jouw zomerspelletjes voor in de tuin waar je de kinderen het best mee bezig weet te houden?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279