Tover je gang om tot hinkelveld

Tover je gang om tot hinkelveld

In deze tijden van smartphones en videospelletjes zijn er maar weinig kinderspelletjes die de omschakeling van analoog naar digitaal hebben gehaald, maar hinkelen is en blijft favoriet. Telkens weer het veld uittekenen met stoepkrijt is nogal een karwei, dus waarom niet gewoon schilders- of washitape gebruiken om de lijnen te trekken?
Als je ruimte in de gang hebt, is het zonde om er niet iets leuks mee te doen voor de kinderen. Je hebt alleen wat washi tape, of een ander kleurig plakband nodig en een schaar.

Stap 1: Start met het markeren van de vakken. Een traditioneel hinkelveld heeft 10 stappen – een vierkant, gevolgd door twee vierkanten er boven, en zo verder. Om de vierkanten te maken knip je een stuk papier van 30cm bij 30cm dat je als voorbeeld kunt gebruiken. Plak het tape rond je voorbeeld om telkens perfecte vierkanten te maken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stap 2: Nu is het tijd om in de vlakken de nummers aan te brengen met tape. Gebruik verschillende kleuren om het speelveld nog leuker en kleurrijker te maken.

Stap 3: Klaar om te spelen! Je hebt nu alleen nog iets kleins, plats en onbreekbaars nodig – een kiezelsteentje of zware knoop bijvoorbeeld – en een speler. De spelregels zijn simpel: de speler moet zijn ‘steentje’ op de eerste stap zien te gooien om te beginnen. Je mag maar één voet tegelijk op de grond of in het veld hebben. Tenzij je voeten op de vlakken 2&3, 5&6 of 8&9 landen, dan mag je beide voeten neerzetten.
Bij hinkelen gaat het er om dat je eerst een steentje of op de 1 gooit. Heb je raak gegooid, dan moet je de 1 overslaan met hinkelen, je gaat dan naar de 2 en 3 enzoverder, totdat je bij de tien bent en dan ga je weer terug. Als je dan op de twee staat raap je het steentje of op en spring je over de 1 heen. Dan ben je weer bij het begin. Omdat het goed is gelukt mag je nu de twee proberen, is deze raak, dan spring je op de 1, je slaat het vakje 2 over enzoverder. Je mag doorgooien totdat je mis hebt gegooid of dat je voeten buiten het vlak of op de lijn hebben gestaan en dan is de ander aan de beurt.
De winnaar is de eerste die tot 10 en terug kan hinkelen zonder op een streep of in het verkeerde vak te stappen, of zijn of haar voet neer te zetten. Maak je een fout dan verlies je je beurt of moet je opnieuw beginnen.

En zo maak je van je lege gang een kinderspeeltuin!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Missmieks

Missmieks

gemeld

Super leuk idee!!!

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

"

Inmiddels is iedereen druk in de weer met Swiffer en zijn ze allemaal erg enthousiast! Wat een stof verzamelen we toch elke dag weer. Gelukkig met de Swiffer stofvangers is alles zo weer stofvrij. Echt TOP zo houden we tijd over voor de leuke dingen!

"

Door Ambassadeur
Netske