Sinterklaasliedjes

Sinterklaasliedjes

Bij je schoen zetten tijdens Sinterklaas hoort het zingen van een sinterklaasliedje. Wij vertellen je meer over de geschiedenis en de populairste liedjes.


In de hoop op geweldige sinterklaascadeau’s zullen je kinderen in de aanloop naar sinterklaasavond maar al te graag hun schoen willen zetten. Om te zorgen dat hun schoentjes de volgende dag gevuld zijn met pepernoten en ander lekkers is het heel belangrijk dat zij uit volle borst een liedje zingen voordat zij hun schoentje zetten.

De geschiedenis van de sinterklaasliedjes

Het zingen van sinterklaasliedjes is een traditie die we getrouw blijven voortzetten. We doen dit namelijk al sinds de 17de eeuw. De meeste van de liedjes die we vandaag de dag nog zingen zijn vaak al meer dan tweehonderd jaar oud. Eén van de oudste Sinterklaasliedjes die we nu nog zingen is ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. Dit liedje werd in 1843 geschreven. Door de eeuwen heen is de strekking van de Sinterklaasliedjes wel wat veranderd. In de 17de eeuw begon het vooral met heiligenliederen, hierna lag de focus in de liedjes op kinderen die straf krijgen als ze niet lief zijn. Gelukkig wordt er tegenwoordig vooral gezongen over het feest van Sinterklaas en worden kinderen niet meer bang gemaakt.

De populairste sinterklaasliedjes

Moet je er ook elk jaar even inkomen als de Sint weer in het land is? Dit zijn volgens ons de acht klassiekers wanneer het op Sinterklaasliedjes aankomt. Ken jij ze nog?:

  • Zwarte Piet ging uit fietsen
  • O, kom maar eens kijken
  • De zak van Sinterklaas
  • Sinterklaasje kom maar binnen
  • Zie de maan schijnt door de bomen
  • Sinterklaas is jarig!
  • Hoor de wind waait door de bomen
  • Dag Sinterklaasjes
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Sinterklaasliedjes zingen met je kinderen

Waarschijnlijk leren je kinderen Sinterklaasliedjes zingen op school, maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om samen liedjes te zingen. Het gemakkelijkste Sinterklaasliedje om mee te beginnen is ‘Sinterklaas kapoentje

Sinterklaas Kapoentje Gooi wat in mijn schoentje Gooi wat in mijn laarsje Dank je Sinterklaasje

Van al dat Sinterklaasliedjes zingen kan je een last krijgen van je keel. Met de juiste keelpastilles zorg je dat je keel de hele Sinterklaasperiode soepel blijft.

Wat is jouw favoriete Sinterklaasliedje? Deel het met ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279