Organiseer een picknick

Organiseer een picknick

Geniet van een zonnige lentedag, als het nog niet te heet is, en organiseer een picknick met familie en vrienden.


De ideale locatie
De beste locaties voor een picknick zijn natuurlijk altijd het park, het bos of het strand waar je allerlei leuke picknickplekjes kunt vinden. Het park en het bos hebben een streepje voor op het strand want de schaduw van de bomen biedt bescherming tegen de zon.
Om zeker te weten dat je picknick volgens plan gaat, kies je een dag met mooi weer (liefst zonnig maar niet te heet) en zoek je een plekje dat de nodige faciliteiten heeft (niet te ver van de parkeerplaats, dichtbij openbare toiletten).

Eten & drinken
Maak een boodschappenlijstje van wat je gasten graag eten en drinken. Verdeel de taken tussen de verschillende gasten. Zo loop je niet het risico dat iedereen alleen maar voor zichzelf zorgt, of erger, dat iedereen dezelfde sandwiches meebrengt! 
Lunchpakketjes die je mee kunt nemen voor de picknick bevatten fruit, broodjes, een stukje cake, yoghurt, fruitsap en vergeet niet voldoende water mee te brengen (zeker voor rondrennende kindjes!).

Basismateriaal
Zorg ervoor dat je genoeg picknickkleden bij je hebt: beter te veel dan te weinig om al het eten uit te stallen en zodat iedereen genoeg plek heeft om te zitten. Neem ook servetjes, plastic bekertjes, papieren bordjes en koeltassen (om fruit en drankjes koel te houden) mee.
Tip: stop ook wat grote vuilzakken in je tas zodat je geen zwerfvuil hoeft achter te laten. Want je wilt natuurlijk geen blikjes, papier of etensresten laten slingeren.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Plezier
Iedereen is dol op picknicken, zeker de kleintjes (en sommige volwassenen!). Zorg dat je ook wat activiteiten inplant en niet alleen maar ligt te luieren. Spelletjes zoals tikkertje, haasje over en frisbee blijven de grote klassiekers. Voor volwassenen is een spel kaarten, een bordspel of zelfs een gitaar altijd een succes.

Kleding
Schoon thuis komen na een picknick is bijna onmogelijk. Vlekken en vuil horen nou eenmaal bij een picknick dus je kinderen voortdurend vragen op hun kleren te letten is zonde van je tijd. Maak je niet druk en stop hun kleren gewoon met het juiste wasmiddel in de wasmachine.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279