Op reis met kinderen

Op reis met kinderen

Gaan jullie dit jaar met de auto, trein, vliegtuig of blijven jullie lekker low-budget in Nederland? Lekker in het leven heeft een paar praktische kids-reistips voor je verzameld, ook voor eenoudergezinnen!


Auto
Voor kinderen duurt een autoreis eigenlijk altijd te lang. Zorg er dus voor dat je leuke autospelletjes en muziek meeneemt. Of wat dacht je van een Nijntje of Annie M.G. Schmidt luisterboek. Hang voor lange reizen is een draagbare DVD speler aan de hoofdsteun, dan vliegt de tijd! Vergeet ook het comfort niet als je weg met de kinderen gaat; pak een lekker dekentje in, alle favoriete knuffels, genoeg water en licht verteerbare snacks. Denk ook aan een zonneschermpje, stop regelmatig en zorg er voor dat het in de auto niet te warm wordt. Tip: ga met de autoslaaptrein (naar Italië).

Fietsvakantie
Laat de auto thuis! Want wist je dat er geheel verzorgde fietsvakanties voor gezinnen met kinderen bestaan? Jullie fietsen, terwijl de bagage naar de volgende camping of hotel gebracht wordt. Zo hoeven jullie niet met zware bagage te slepen en kun je volop van de rit én het uitzicht genieten. Je bent er op deze sportieve manier even helemaal uit met de kinderen. Denk er aan dat in veel Europese landen een fietshelm voor kinderen verplicht is. Tip: huur een tandem of een aanhangfiets.

Vliegtuig
Vliegen is niet goedkoop, maar baby's en kleuters krijgen wel veel korting. Je kunt voor je baby een comfortabel reiswiegje reserveren. Oudere kinderen vinden een vliegreis spannend. Zij vermaken zich meestal prima met een (strip)boek, kleurplaat of iPad. Het voordeel van vliegen is de korte reisduur, iets dat vooral voor baby's erg prettig is. Tip: laat je kinderen zelf foto's maken van de reis en maak er een boekje van.

Op vakantie met je baby
Baby's houden niet van warmte en al helemaal niet van felle zon. Trek jouw baby luchtige katoenen kleren aan, zodat ze niet gaan plakken. Neem veel schone kleertjes en een ruime hoeveelheid voeding en hapjes mee. Je weet maar nooit wat er onderweg gebeurd. Bestemming bereikt? Laat je kindje jullie vakantiehuisje, hotel of tent dan ook uitgebreid zien. Zo kan jouw baby rustig aan zijn of haar nieuwe omgeving wennen. Tip: vertrek 's nachts terwijl je baby slaapt.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

Budget
Kamperen is de goedkoopste manier om met je kinderen weg te gaan, zeker als je een kleine camping zonder fratsen kiest. Het scheelt ook aanzienlijk als je buiten het hoogseizoen gaat. Zolang je kinderen nog niet leerplichtig (vanaf 5 jaar) zijn, kun je dit zonder problemen doen. Ben je flexibel en in voor een verrassing? Boek dan een last-minute vakantie. Dit kan je honderden euro's schelen! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in Nederland of gewoon thuis vakantie te vieren.

Eenoudergezin
Je kunt samen met je kind(eren) op vakantie gaan of ga met een hele groep alleenstaande ouders, wel zo gezellig. Je kunt natuurlijk ook zelf een eenoudervakantie organiseren. Tip: leuke eenoudervakanties vind je via Cirkel Vakanties of Estivant.

Neem een fles Ariel Excel Gel mee als je weg met de kinderen gaat, ideaal voor de handwas! Bekijk de beoordelingen op Lekker in het Leven.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Aokki

Aokki

gemeld

Neem een fles Ariel Excel Gel mee als je weg met de kinderen gaat, ideaal voor de handwas! Bekijk de beoordelingen op Lekker in het Leven.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279