Mama, mogen we paaseieren versieren?

Mama, mogen we paaseieren versieren?

Pasen is het perfecte moment om een middag creatief bezig te zijn met de kinderen. Je hebt niet veel nodig, alleen penselen en eetbare verf, om eieren om te toveren tot ware meesterwerken.


Pasen zou Pasen niet zijn zonder versierde eieren. Ideaal als naamkaartjes op de paastafel maar ook leuk als cadeautjes voor vrienden. En eieren houden oude tradities in ere – zelfs nog van voor het Christendom – want de oude Egyptenaren gaven versierde eieren cadeau om het begin van de lente te vieren.

Alle kleuren van de regenboog: uit de natuur
Voordat je begint met versieren, zorg je ervoor dat de eieren een mooie basiskleur hebben. We doen dit gewoon met natuurlijke producten en ingrediënten die we al in de kast hebben liggen. Leg de eieren simpelweg in een steelpannetje met koud water en twee lepels azijn. Dan, afhankelijk van de gewenste kleur, doe je het volgende:

  • Oranje: vermeng een of twee zakjes saffraan in het water;
  • Rood: leg een hele rode ui, met schil, in het water;
  • Groen: voeg twee handjes spinazie toe aan het water;
  • Bruin: giet drie kleine kopjes koffie in het water.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kook de eieren voor ongeveer een kwartiertje en klaar is kees!

Penselen en meer
Voor onze paasmeesterwerkjes gebruiken we dunne penseeltjes en voedingskleurstoffen (het gel-type dat je voor bakken gebruikt); deze zijn eetbaar, betaalbaar, makkelijk te gebruiken én  uitwasbaar.

  • Vrij schilderen.
  • Stempels maken, door vormpjes uit kurken of een halve rauwe aardappel te snijden.
  • Creëer een mooi effect door bloemen en bladeren in de kleurstof te dopen en ze op de eieren te drukken.
  • Als je heel veel detail wilt zien dan kan je kleine mallen maken met wat karton en op de eieren plakken met een beetje tape. Verf gewoon rond de mallen en verwijder de tape weer als de verf droog is.

En nu; de jacht! Wanneer alle eieren versierd zijn dan verstop je ze overal in huis en in de tuin. De kleintjes moeten ze natuurlijk gaan zoeken en wie de meeste vindt heeft gewonnen. Om het nog spannender te maken kan je de kinderen in teams onderverdelen en verschillende punten geven aan verschillende kleuren ei.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven