Maak zelf een vrolijke tafelloper

Maak zelf een vrolijke tafelloper

Geef je een etentje of wil je jouw eettafel opfleuren? Maak dan zelf een vrolijke en elegante tafelloper, zo gepiept. Zelfs zo snel dat je er net zo goed één voor elke dag van de week kunt maken. Lekker in het Leven heeft een paar leuke tafelloper tips voor je.


Tafelloper met bloemenstempels

Verse bloemen zijn prachtige stempels uit de natuur, ideaal om jouw tafelloper mee te versieren. Wat heb je nodig?

  • Wasbare textielverf
  • Papieren of plastic wegwerpbordjes (supermarkt)
  • Een bosje margieten of gerbera's
  • Tafelloper van hennep, linnen of katoen

Hoe maak je het

  1. Schenk 100 tot 150 ml verf op een wegwerpbord.
  2. Dip de bloem er in. Zorg ervoor dat op de blaadjes en het hart van de bloem evenveel verf zit, maar niet te veel.
  3. Druk de bloem op de tafelloper. Je kunt net zoveel stempels zetten als je wilt. Tip: test eerst even op een stuk krant. Dan zie je hoe jouw bloemenstempel eruit ziet.
  4. Laat de verf goed drogen (een uur) en doe de loper dan 10 minuten op een warme stand in de droger. Zo blijven de kleuren goed zitten.

Na het eten kun je de loper gewoon in de wasmachine doen. Als je bang bent dat de verf toch een beetje afgeeft, was de loper de eerste keer apart. Tip: je kunt natuurlijk ook (samen met de kids) vrolijke placemats maken. En zo'n vrolijke loper of setje placemats is trouwens ook een heel leuk cadeau voor een huwelijk, verjaardag of Moederdag.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Behang op tafel

Heb je (of een vriendin) nog een rol behang over? Met een restje behang maak je helemaal snel een tafelloper, want je hoeft hem alleen maar uit te rollen. Je kunt de loper natuurlijk nog een beetje pimpen. Bijvoorbeeld met lieve teksten, glittertjes of vrolijke bloemstempels. Vlekken hoef je lekker niet te wassen. Na het eten gooi de tafelloper gewoon bij het oud papier!

Oude magazines op tafel

Je kent het wel, stapels oude magazines op tafel of naast de bank. Zonde om die glanzende bladen zomaar weg te gooien, maar die stapel wordt steeds hoger (en stoffiger). Geen nood, ook van magazines kun je een tafelloper of zelfs een heel tafelkleed maken. Een paar ideeën: scheur pagina's in een bepaald kleurenschema uit of kies afbeeldingen uit kooktijdschriften (Allerhande, delicious. of Jamie). Ben je een echte fashionista? Dan maak jij een hele modieuze variant, ideaal voor een etentje met vriendinnen. Hoe? Je niet de uitgescheurde bladzijden simpelweg (aan de randen) aan elkaar vast en klaar ben je!

Heb jij nog een origineel idee om je tafel 'op te leuken'?

Lees nog meer leuke interieur artikelen:
Versier je huis met feestelijke foto's
Nieuw leven in je oude meubels
Frisse vintage meubels

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Interieuradvies van pro’s
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279