Knutselen met wc rollen

Knutselen met wc rollen

Tijdens het weekend of vakanties is het leuk om samen met je kinderen (of in je eentje) mooie dingen te maken. Een beetje ‘quality time’ zonder computers, mobiele telefoons of televisie. Lang leve het knutselen! En als je dan gaat knutselen, hoef je niet altijd nieuwe materialen te gebruiken; je kunt het afval en oud papier prima hergebruiken! Denk aan lege wc- en keukenrollen, lege potjes, wasknijpers, oude kranten of kralen van een kapotte armband.


Maak een prachtige sneeuwvlok

Met lege wc rollen kun je hele leuke dingen maken. Zo kun je een hele mooie sneeuwvlok knutselen! Wat heb je nodig? Een paar lege toiletrolletjes, (water)verf, glittertjes, garen of lint, een schaar, knutsellijm en een kwast of penseel. Snijd het toiletpapierrolletje in stukken van 2,5 cm breed. Je kunt één of meer wc-papierrollen gebruiken, afhankelijk van hoe groot de sneeuwvlok moet worden. Verf de kartonnen stukjes in kleuren die jij mooi vindt. Bestrooi na het verven de stukjes met glitters.

Plakken, drogen en ophangen

Als de verf droog is, lijm je de stukjes aan elkaar, in de vorm van een sneeuwvlok. Hoe? Druk de stukjes een beetje plat (ovaal). Plak 5 stukjes met de punten aan elkaar. Plak tussen de open ruimtes steeds een nieuw stukje. Laat de lijm drogen en hang de sneeuwvlok op aan een stukje lint of garen. Maak je liever een bloem of iets anders, dat kan natuurlijk ook!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Veel knutselplezier!

Knutsel jij ook zo graag?

Wat maak jij (met lege wc rolletjes)? Laat je tip achter op het forum.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Eden1963

Eden1963

gemeld

Leuk zo'n idee. Ik kan mij er niets bij voorstellen . Waarom wordt er niet een resultaat bij geplaatst.?

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279