Kerstboom versieren

Kerstboom versieren

Ga jij dit jaar voor een prachtig versierde kerstboom? Na het lezen van deze handleiding weet je precies hoe je de kerstboom het mooiste kunt versieren.


We kunnen er haast niet omheen, Kerstmis staat weer voor de deur. In de winkelstraten is de kerstdecoratie al overal te zien en ook de etalages worden mooi versierd. Maar, de belangrijkste kerstversiering blijft natuurlijk de kerstboom die we thuis hebben staan. Wanneer je hebt besloten dat het tijd is om te kerstboom te zetten, is de volgende stap beslissen hoe je de kerstboom gaat versieren. Wij hebben de stappen alvast voor je op een rijtje gezet.

Een kerstboom versieren kan niet zonder thema

De eerste stap bij het kerstboom versieren is het bepalen van een thema. Het is belangrijk dat de kleuren bij elkaar passen en dat je de kerstboom ook niet te vol hangt met versiering. Wil je voor een traditioneel versierde kerstboom gaan? Kies dan voor groen en rood als kleurencombinatie.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Het stappenplan voor de mooiste versierde kerstboom

Begin bij het versieren van je kerstboom altijd met de lampjes! Zo zijn ze gemakkelijk in de boom te hangen en kan je ze ook eenvoudig verplaatsen. Hierna hang je de slingers in de kerstboom. Onze belangrijkste tip hierbij is dat je vooral moet opletten dat je de kerstboom niet te vol hangt met slingers. Zo kan de kerstboom erg druk ook en is er weinig ruimte voor de overige versiering.

De laatste stap is ook gelijk het leukste van het kerstboom versieren: de kerstballen en andere ornamenten in de boom hangen! Dit kan je ook gezellig samen met de kinderen doen onder het genot van wat kerstmuziek. Let hierbij vooral op diepte. Daarmee bedoelen we: hang niet alle kerstballen aan de uiteinden van de takken. Hier is de tak namelijk het zwakst en kan hij zelfs krombuigen door het gewicht van de kerstversiering. Dit kan er zelfs voor zorgen dat de versiering van de tak valt en stuk gaat. Daarnaast kan het licht van de kerstlampjes beter reflecteren op de versiering wanneer je deze wat dieper in de kerstboom hangt.

Mochten de kerstballen nog wat stoffig zijn doordat ze het hele jaar op zolder hebben gelegen. Zorg dan dat je ze van tevoren goed afstoft voordat je de kerstboom er mee versiert.

Wat is jouw ultieme tip voor het kerstboom versieren? Vertel het ons hieronder!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Fammetje07

Fammetje07

gemeld

Na de lampjes zet je eerst zn piek op de boom, omdat je er nu nog goed bij kan zonder dat iets valt. Hang daarna de kleine stukken bovenaan, de kleinere meer in het midden en de grotere vooral onderaan. Handig is om later (waarvan 1 keer in het donker met licht) nogmaals naar de boom te kijken of alle versiering echt goed hangt en of er geen open plekken zijn bv.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

Door Swiffer is er meer tijd voor leuke dingen!

"

Inmiddels is iedereen druk in de weer met Swiffer en zijn ze allemaal erg enthousiast! Wat een stof verzamelen we toch elke dag weer. Gelukkig met de Swiffer stofvangers is alles zo weer stofvrij. Echt TOP zo houden we tijd over voor de leuke dingen!

"

Door Ambassadeur
Netske