Je kunt online meer doen dan winkelen

Je kunt online meer doen dan winkelen

Er is online zo veel leuks te vinden, het is bijna niet meer bij te houden. En dan hebben we het niet over shoppen, maar over nuttige en inspirerende sites en apps die jouw leven leuker én gemakkelijker maken!


Online moodboards

Misschien gebruik je Instagram al: een iPhone app waarmee je jouw foto’s een oude look geeft en deze via social media met jouw familie en vrienden deelt. Wil je graag even wegdromen bij mooie foto’s of ben je op zoek naar inspiratie? Dan is Pinterest echt iets voor jou. Via deze site kun je foto’s met één klik op een online moodboard verzamelen. Hoe werkt het? Je kunt via jouw facebook profiel een account op Pinterest aanmaken. Zie je online een heel mooie foto of heb je zelf een prachtige foto gemaakt? Via Pinterest kun je deze afbeelding op één van jouw moodboards ‘pinnen’. Er is trouwens ook een Pinterest App. Tip: zoekt jouw man ook inspiratie, maar vindt hij Pinterest een ‘vrouwensite’? Dan is de wat stoerdere thefancy.com vast iets voor hem!

Interieur inspiratie

Wil je jouw interieur opfrissen, maar ben je nog op zoek naar inspiratie? Kijk dan even op de Nederlandse site Welke.nl. Het werkt net zoals Pinterest en bijkomend voordeel is dat het een Nederlandse site is. Je vindt er duizenden foto’s. De mooiste ‘prik’ je virtueel op jouw prikboard. Daarnaast staan er op deze site ook handige badkamer- en keukenontwerpprogramma’s, magazines, advies en nuttige woon- en interieurinformatie.

Online familieagenda

Handig hoor, die digitale agenda’s, maar hoe weet je nu waar iedereen uithangt, als je niet in elkaars agenda kunt kijken (en niemand het meer in jullie papieren familieagenda noteert)? Als jij en je partner allebei een Google mail account hebben kun je jullie online agenda’s via internet met elkaar delen. Maar jouw tieners communiceren waarschijnlijk alleen nog maar via social media. Hoog tijd voor een digitale familieagenda! Op de site Family wallkun je online én via een app jullie familieagenda bijwerken, chatten en op een kaartje zien waar iedereen is. En via cozy.com kun je ook nog eens je boodschappenlijstje bijhouden, recepten vinden, een klusjeslijstje voor de kids bijhouden en nog veel meer. Tip: wil je liever een Nederlandse planner, kies dan voor familyware.nl of familieagenda.nl.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Inzicht in jouw uitgaven

In deze financieel krappe tijden is het goed om jullie uitgaven in detail te bekijken. Dit kan heel makkelijk in een online huishoudboekje. Er zijn een paar goede (gratis) online kasboeken die jou inzicht in jullie uitgaven geven: AFAS personal (vroeger Yunoo), Cashflow Online en Viewoncash kwamen erg goed uit een kasboektest van de Consumentenbond. Banken hebben deze service nu ook, voor een paar euro per jaar. De Rabobank heeft zelfs speciaal een online kasboek voor jongeren en studenten!

Handige en leuke mobiele apps

Wat online kan, kan meestal ook op jouw mobiele telefoon. Wel zo prettig, want die heb je (bijna) altijd bij je. Ontdek deze handige apps en maak jouw leven makkelijker en leuker:

 

Iemand jarig, verhuist of een nieuwe baan? Met de Greetz app maak en verstuur je in no time een echte kaart!

 

Bankieren: maak overal gemakkelijk geld over via de app van jouw bank. Je kunt deze via de website van jouw bank downloaden.

 

Treintijden: sta je op het perron en wil je precies weten hoe laat en waar een vertraagde trein aankomt? Je ziet het razendsnel via deze Trein app.

 

Leuk muziekje op de radio? Met behulp van de Shazam app weet je binnen 30 seconden wie het zingt en wat de titel is.

 

Ga je wel eens hardlopen en wil je weten hoe ver en hoe snel je loopt? Met deze handige hardloop app wordt rennen leuk en blijf je gemotiveerd.

 

Heb je een kind dat zich verveelt? Zorg ervoor dat je een paar spelletjes apps op je telefoon hebt staan. Bijvoorbeeld deze vrolijke ijsjes & hamburger app, leuk voor kids, maar ook voor ‘grote mensen’.

Weet jij nog een handige site of app? Plaats jouw tip op Lekker in het Leven.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279