Hoera! Koning Willem-Alexander is jarig!

Hoera! Koning Willem-Alexander is jarig!

En dat mag gevierd worden! Op donderdag 27 april is het zover en zal onze koning zijn vijftigste verjaardag vieren in het Brabantse Tilburg. Ze zullen in een twee uur durend bezoek aan de stad de highlights van Tilburg te zien krijgen, en natuurlijk zal Tilburger Guus Meeuwis ze in de Grande Finale toezingen. Uiteraard vind je ook de nodige vrijmarkten waar je naar hartenlust kunt spijkerpoepen, eieren kunt gooien en kunt hengelen.


1. Het grootste feest in Tilburg
Dit jaar is het grootste feest natuurlijk in Tilburg, waar de koning en zijn familie zijn verjaardag zullen vieren. Samen met onder andere koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane zal onze koning twee uur lang in Tilburg vertoeven. Ze komen per trein aan op het station, en zullen dan via de Spoorzone een route afleggen via de Spoorlaan en Heuvelring naar het Piusplein. Als kers op de taart zal rasechte Tilburger Guus Meeuwis afsluiten met een Grande Finale.

2. De dertien werelden
Gedurende de tocht door de stad ziet de koninklijke familie de vele kanten van Tilburg: de volkse kant, maar ook de culturele, rauwe, bourgondische en sportieve kant. Het koninklijke bezoek komt langs de dertien werelden van Tilburg, zoals Tilburg onderwijsstad, 50 piano’s, het groene hart van Brabant en de Heuvelpoort.

3. Jarenlange traditie
Vrijmarkten (in Tilburg mag je zeker deze op het Puisplein niet missen) zijn al jarenlang onlosmakelijk verbonden met Koningsdag (en voorheen Koninginnedag). Op deze feestelijke dag mag iedereen verkopen zonder vergunning: een bijzonder beleid dat leidt tot uitgebreide vrijmarkten in vrijwel elk dorp en elke stad. Vaak zijn er trouwens wel regels in verband met voedsel en drank. Vrijmarkten zijn een belangrijke traditie op Koningsdag: meer dan de helft van alle Nederlanders komt hierop af. En voor de verkopers (dat is trouwens meer dan 20% van de Nederlanders!) brengt het ook een leuke opbrengst op: er wordt gemiddeld ongeveer 92 euro per persoon verdiend.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Samen met, naar verwachting, 70.000 andere bezoekers viert onze koning vandaag een speciale mijlpaal. Van harte gefeliciteerd, koning Willem-Alexander!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

nikky28

nikky28

gemeld

Altijd leuk!! Veel blije gezichten :)

  • melden

blondine

gemeld

We maken er een gezellig dagje van. .

  • melden
Vrouwen onder elkaar, praat mee!