Kerstballen maken

Hoe kan je zelf kerstballen maken?

Voeg dit jaar wat DIY bling toe aan de kerstversiering: samen met de kids kun je aan de hand van deze tips dit jaar zelf kerstballen maken.


Deze kerst wordt het natuurlijk weer knus en gezellig in huis, en hoe leuk is het als jullie zelf de kerstballen gaan maken? Kerst is ideaal om samen lekker te gaan knutselen. Leuk om samen te doen en ideaal om in de kerstsfeer te komen!

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Hoe kun je kerstballen maken?

 1. Blaas een ballon op die net iets kleiner is dan je vuist. Verdun wat lijm met water in een bakje.
 2. Lijm een touwtje of draadje aan de ballon en druk dit met je vinger aan zodat het blijft zitten. Vervolgens wikkel je het touw verticaal om de ballen heen en daarna diagonaal. Draai het touwtje vervolgens om de knoop van de ballon om van richting te kunnen veranderen. Ga hier net zolang mee door tot de ballon voor driekwart bedekt is.
 3. Knip het touwtje af en knoop het uiteinde vast onder het draad dat om de ballon zit. Gebruik een kwastje om de verdunde lijm over de hele ballon uit te smeren. Doe dit op dezelfde manier ook bij de overige ballonnen die je in kerstballen omtovert!
 4. Hang de ballonnetjes ergens op zodat ze hele nacht kunnen drogen.
 5. Prik de volgende dag de ballon voorzichtig stuk. Pulk de ballon tussen de touwtjes uit, dit kun je ook met een pincet proberen als het niet lukt.
 6. Gebruik verf in een spuitbus om de kerstballen de kleur te geven die aansluit op de rest van je kerstversiering. Zorg dat je ook de binnenkant van de kerstballen verft en zorg dat de verf goed droogt.
 7. Om glitters op de kerstballen te kunnen plakken heb je dunne lijm nodig die je idealiter op de ballen spuit met een spuitbusje of een plantenspuit. Leg voordat je de glitters op de ballen schudt een oude krant of andere onderlaag neer zodat de glitters niet overal in huis belanden en je niet eindeloos hoeft te schoonmaken.
 8. Schud de overgebleven en nog los zittende glitters voorzichtig van de kerstballen en gebruik een ijzerdraadje of een kerstballenhaakje om de bal in de boom te hangen!

Wanneer halen jullie een kerstboom in huis en hoe gaan jullie hem versieren?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Nina36

Nina36

gemeld

Dit is in praktijk veel moeilijker dan wordt geschreven. Eens geprobeerd maar nooit meer...

 • melden
Fammetje07

Fammetje07

gemeld

Bij mij ook een hoop geknoei en geklieder. Het was ook eerst onduidelijk welke lijm ik het beste kon gebruiken. Na het verwijderen van de ballonnen moest het bij mij nog lang van binnen drogen. Van de 9 is maar 1 min of meer gelukt. Mijn advies is om een dikkere niet ravelende draad te gebruiken en vaker rond te gaan dan je denkt/meent nodig te hebben. Glitters heb ik trouwens direct aangebracht na het aanbrengen van de laatste verflaag omdat die toch ook plakt.

 • melden
Marluce

Marluce

gemeld

Deze heb ik twee weken geleden geprobeerd met mijn nichtje van 13. Het was een vreselijk geklieder, en uiteindelijk viel het resultaat ons zwaar tegen. Een andere die wij wèl leuk vinden (en die ik bij een vriendin zag): Neem lege wc-rolletjes. Vouw ze plat en knip er dan driehoeken uit zodat er een kerstboomvorm ontstaat -met een stammetje onderaan uiteraard- maar zorg dat de zijkanten van de 'punten' aan elkaar blijven zitten. Versier de boompjes naar smaak. Verf, lijm, glitter, etc.

 • melden
leniek

leniek

gemeld

Ben het steeds van plan . Na het breien en oude kaarten om ballen te maken is dit weer wat anders

 • melden

Wat een leuk idee! Ik geef het door aan onze dochter die is onderwijzeres, wie weet heft ze er een leuk idee aan!

 • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven