Kerststress

Ga kerststress tegen met deze tips

De to-do-lijst voor Kerst kan je behoorlijk wat kersstress bezorgen, maar met onze tips heb je geen zorgen en houd je tijd over om te genieten van Kerstmis.


Kerstkaarten schrijven, de kerstboom versieren, cadeautjes kopen en inpakken, het kerstdiner voorbereiden en koken en ondertussen ook nog bij familie en vrienden op bezoek. De kerstperiode kan behoorlijk wat kerststress opleveren. Zeker als je er over nadenkt dat het ‘gewone’ leven ook verder gaat en we in december te maken hebben met de kortste dagen van het jaar.

Er wordt vaak geklaagd over de commercialisering van Kerstmis en hoe de betekenis van de feestdagen verloren gaat in alle kerststress. Met alle taken en de drukte in de winkels vergeet je gemakkelijk waar het eigenlijk allemaal om draait. Desondanks hebben we allemaal warme herinneringen aan Kerstmis. Een brandend haardvuur, de geur van kaneel, heerlijk eten, gezellige muziek en mooi ingepakte cadeautjes en natuurlijk het samenzijn met familie en vrienden. De druk om dit voor elkaar te krijgen ligt elke december weer op onze schouders.

Maar hoe kunnen we er voor zorgen dat we tijd hebben om te genieten van alle festiviteiten, maar ook onze to-do-lijst kunnen afwerken? Eén oplossing hiervoor is het inhuren van professionele mensen voor zoveel mogelijk taken. Bestel bijvoorbeeld een kerstboom die met de lampjes er al in afgeleverd wordt. Daarnaast is delegeren erg belangrijk om kerststresstegen te gaan. Lees hieronder een aantal tips om andere om hulp te vragen.

Kerstkaarten schrijven

Laat iemand je helpen met het adresseren van al je kerstkaarten zodat je zelf tijd over hebt om leuke persoonlijke berichtjes te schrijven. Daarnaast kan je er ook voor kiezen mensen e-cards te sturen in plaats van kaarten met de post

Kerstcadeautjes kopen

Heb je last minute een cadeautje nodig voor een klant, collega, je baas of een achterneef die op bezoek komt? Hier kan je een personal shopper voor inhuren. Zij kiezen het perfecte cadeautje, zorgen dat het ingepakt wordt met een persoonlijke kaartje erbij.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kerstcadeautjes inpakken

Kerstcadeautjes inpakken lijkt misschien gemakkelijk, maar kan je nog gemakkelijker aan iemand anders overlaten. In de winkels kunnen ze dat namelijk hartstikke goed en ben je in één keer klaar.

Gasten tijdens de kerstdagen

Wanneer bijvoorbeeld je schoonouders komen logeren is het een goed idee om een tourguide in te huren. Deze gids laat hen alle leuke plekjes zien en in zal hen dingen kunnen vertellen die je zelf waarschijnlijk niet eens wist over je woonplaats. Daarnaast kunnen zij ook helpen bij het regelen van kaartjes voor een voorstelling of het reserveren van een restaurant.

Door iemand in te huren die wat werk bij je wegneemt houd je zelf tijd over om bijvoorbeeld het perfecte cadeau voor je geliefde te vinden. Het lijkt moeilijk om alle taken aan iemand anders over te laten, maar probeer het toch te overwegen dit jaar. Dan kom je er vanzelf achter welke taken je zelf leuk vindt om te doen en welke niet.

Deel de kerststress

Als je het budget niet hebt om mensen in te huren kan je de lasten natuurlijk delen met het gezin. Maak van iedere taak een feestje en je zult iedereen enthousiast krijgen. Vraag je gasten voor het kerstdiner allemaal zelf iets mee te brengen zodat jij je maar op één gerecht en de afwas hoeft te richten.

Dan rest ons nog één ding en dat is je alvast een fijne stressvrije Kerstmis te wensen!

Heb je weleens iemand in gehuurd om je kerststress te verminderen? Deel het met ons!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

Dolenthousiaste Swiffer Ambassadeur en vrienden!

"

Iedereen die een sample heeft gekregen is net zoals ik erg enthousiast! 'Makkelijke manier van stoffen', 'je komt overal makkelijk bij' en 'het stof blijft goed in de Swiffer zitten', zijn een aantal reacties die ik kreeg. Erg leuk!

"

Door Ambassadeur
Margriet35

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015