Fiesta! Organiseer een tuinfeest zonder stress

Fiesta! Organiseer een tuinfeest zonder stress

Binnenkort organiseer je een tuinfeest. Je dochter is jarig, je beste vriend heeft een nieuwe baan, je wil de familie weer eens gezellig bij elkaar brengen. Of gewoon omdat het kan. Feest dus! En omdat jij een echte perfectionist bent, slaat de paniek nu al toe. Zul je alles wel op tijd klaar hebben? Welke decoratie zet je op tafel en welke hapjes serveer je? Laat je niet opjagen: met deze 5 tips bewaar jij de rust.


1. Voorbereiding: wie schrijft, die blijft…rustig

Wat is er nou leuker dan feesten in openlucht? Van ‘s middags tot ‘s avonds lekker in het gras zitten en genieten van het warme zonnetje. Om je tuinfeest soepel te laten verlopen, start je weken van tevoren met de voorbereidingen. Je maakt een schema - of minidraaiboekje – om absoluut niets te vergeten. Dat is het perfecte anti-stressmiddel en het helpt je om rustig naar het feest toe te leven. Op deze checklist schrijf je alles wat je moet doen: van het versturen van uitnodigingen tot het vastleggen van het menu. En vergeet vooral het entertainment en de decoraties niet. Hoe meer je schrijft, hoe rustiger je je voelt. Doen, dus!

2. Concentreer je op wat écht belangrijk is

Tuinfeest? Zorg dan dat de tuin in orde is. Staat er nog een wasmand op de overloop? Liggen de dekbedhoezen ongestreken op je bed? Niet van wakker liggen! Je gasten staan in je tuin en gaan echt niet elke kamer controleren. Je huis poetsen van top tot teen hoeft dus niet op je schema. Karweitje minder!

3. Vele handen maken volop voorpret

Natuurlijk heb je handen tekort als het feest is. Schakel daarom een vriendin, nichtje of tante in om je te helpen. Misschien stellen ze het zelf al voor: FEEST! Al die helpende handen gaan jouw werk lichter maken. En de voorpret alleen maar groter!

Deze horen er absoluut bij:  een versierde tafel, poefjes en tapijtjes in de tuin en vrolijke menu’s.  Ze maken jouw feest extra gezellig. Maar dat kost veel tijd. Koop daarom je decoraties of maak ze makkelijk zelf. Deze gezellige gekleurde lichtjes hebben jullie zo voor elkaar:

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dit heb je nodig voor glow jars:

  • Glazen potten of jars (kies zelf hoeveel)
  • 4 glow sticks per pot
  • Stukjes witte of gekleurde tule (stof)

Zo ga je te werk:

Neem een pot en doe er wat tule in. Stop er de glow sticks bij en knip ze af. De vloeistof giet je over de tule in de pot. Sluit de pot af en je pronkstuk is klaar! Zet de potten in de tuin als het begint te schemeren. Deze magische eyecatcher pimpt elke party.

4. Geef doe-het-zelf drankjes en bestel de snacks

Het is ook voor jou feest en je wilt bij je gasten zijn. Maak het jezelf makkelijk en bestel de hapjes bij een cateraar. Of laat eens zo’n überhippe foodtruck komen. Check wel even wie er allergieën of intoleranties hebben. Eet je beste vriendin geen gluten? Speel het door aan de catering en hop, iedereen blij! Reserveer een tafel (in de schaduw) voor lekkere doe-het-zelf cocktails en drankjes. Met jouw lekkere limonades en verkwikkende cocktailrecepten  zullen je gasten zichzelf maar wat graag een tweede (en derde en vierde) keer bedienen. En hoef jij nooit meer te stressen over wie droog staat.

5. Feestje begint bijna: eerst me-time

Het is eindelijk zover: het grote tuinfeest. Straks komen je gasten aan en je begint al een beetje zenuwachtig te worden. Nemen de kriebels in je buik het van je over? Sluit je dan even af van de buitenwereld en neem 5 minuten de tijd voor jezelf. Hoe dan? Lekker in het leven heeft legio ontspanningstips voor je: van yoga tot aromatherapie . Of probeer deze simpele ademhalingsoefening: ga even op je bed zitten en concentreer je op je ademhaling. Adem diep in door je neus en adem uit via je mond. Doe deze ademhalingsoefening gedurende enkele minuten. En je zenuwen? Die verdwijnen als sneeuw voor de zon. En die schijnt nu op het feest waar je wekenlang aan gewerkt hebt. En het allerbelangrijkste? Dat jij ook geniet van het feest. Het gaat tenslotte ook om jou. Let’s party!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015