Een leerrijke boswandeling

Een leerrijke boswandeling

Hou je van de natuur en ga je graag naar het bos? Maar zijn je kinderen allergisch voor de woorden “bos” en “wandelen”. Hoe zorg je ervoor dat ze wel graag mee naar buiten gaan en net zoveel van de natuur gaan houden als jij? Lekker in het leven laat je zien hoe je samen met hen een spannende bosdag organiseert!


Laat je kinderen meedenken
Als je je kinderen laat meehelpen met het organiseren zullen ze zich meer betrokken voelen. Geef ze enkele opties en laat ze kiezen welke activiteiten ze in het bos willen doen. Zo kunnen ze meedenken over wat ze willen doen, in plaats van ze iets op te dringen. Nodig vriendjes en andere ouders uit voor jullie bosdag. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Voorpret
Inspireer je kinderen door samen met hen een kaart van de omgeving te bestuderen en de bestemming te kiezen. Laat ze ook de snacks kiezen en hun eigen rugzak inpakken. Zorg ervoor dat ze niet te zwaar bepakt zijn, want dan is het wandelplezier snel voorbij. Begeleid ze bij het kiezen van kleding en schoenen waarmee je goed kunt wandelen, en laat zien hoe ze bijvoorbeeld een kompas kunnen gebruiken. Dit maakt een wandeling extra interessant.

Energie
Zorg voor voldoende gezonde snacks die energie geven tijdens het wandelen: fruit, noten en broodjes. Vergeet tijdens het wandelen niet te stoppen voor een snack of om water te drinken. Veel water drinken is erg belangrijk, maar water is zwaar dus laat de kinderen kleine flesjes dragen. Zorg zelf voor een grotere fles om deze onderweg bij te kunnen vullen.

Houd ze bezig
Las tijdens de wandeling veel pauzes in om het landschap te bekijken. Zo krijgen de kinderen de kans om de natuur te waarderen, kijk hoe de bladeren van de bomen het licht filteren en sta stil bij die heerlijke geur van het bos. Geef ze ook de tijd om zelf op onderzoek uit te gaan. Het vinden van interessante dingen motiveert kinderen om van alles te gaan ontdekken in het bos.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een positieve ervaring
Kinderen kunnen soms snel moe worden, dus doe rustig aan en laat de kinderen het tempo bepalen. Het gaat om hun ervaring met de natuur, dus probeer altijd ondersteunend en positief te zijn. Als ze zich gaan vervelen of gaan zeuren, luister dan goed naar wat ze bedoelen en probeer erachter te komen wat hen dwars zit. Kinderen willen gehoord worden. Zorg altijd voor mogelijkheden om de wandeling korter te maken. Wandelen de kinderen tegen hun zin, dan krijg je ze een volgende keer zeker weten moeilijk mee naar buiten.

Andere activiteiten
Wandelen is natuurlijk niet het enige dat je kunt doen tijdens een bosdag. Wat dacht je van vogels kijken, bomen ontdekken, kamperen, klauteren en nog veel meer. Welke activiteit je ook kiest, deel je eigen enthousiasme met je kinderen en laat ze mee beslissen. Binnenkort zullen ze staan springen voor toekomstige bosuitjes en stellen ze zelf outdoor-activiteiten voor.

Ontdek hier 6 leerzame activiteiten rond bomen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279