De leukste Vaderdagactiviteiten

De leukste Vaderdagactiviteiten

Op zoek naar leuke activiteiten om van Vaderdag een topdag te maken? Dan ben je aan het goede adres! We&nbsphebben een paar tips op een rijtje gezet die kinderen samen met hun papa kunnen doen. Vergeet die barbecue, hier zijn vier super coole en unieke vader-kind activiteiten. Surf voor meer Vaderdagtips naar Lekker in het Leven!


Vaderdag is voor papa's en kinderen het ideale moment om gezellig samen te zijn.
Bekijk deze vier manieren om deze bijzondere dag te vieren, mooie herinneringen te maken en de band tussen ouder en kind te versterken.

1. Ga voor groen
Kinderen en vuil gaan samen als spek en eieren. Of het nu je achtertuin of een volkstuintje betreft, samen iets buiten doen geeft jullie een teamgevoel en versterkt jullie relatie. De mogelijkheden zijn eindeloos:

 • Plant een boom, tomatenplantjes of een bloemperk;
 • Zaai wilde bloemenzaadjes ergens op een leeg stukje grond in de stad of rond de boom op straat, help oudere buren hun tuin te wieden;
 • Bezoek samen een botanische tuin of ga naar een kwekerij.

Betrek je kind bij het proces! Ga samen op zoek naar zaadjes, koop kindertuingereedschap of vraag een plaatselijke teler om advies. Vier jullie harde werk achteraf met een vegetarische pizza of een verse fruitsmoothie.

Tip: Geen stukje grond in de buurt? Maak een minituin in een kistje of bouw er zelf één met een doe-het-zelf kit.

2. Samen koken
Samen gezellig in de keuken bezig zijn is een heerlijke manier om de dag door te brengen.

Leeftijdsgroepen:

 • Kies activiteiten die snel klaar zijn en makkelijk te maken voor kleuters zoals marshmallowvierkantjes maken of kant-en-klare cupcakes versieren met bessen;
 • Lagere scholieren zijn dol op recepten waarbij je deeg moet kneden, trekken, duwen en vormen;
 • Tieners bakken en grillen graag en ook wat ingewikkeldere recepten zoals pasta kun je prima aan hen toevertrouwen.

Kooktips voor Vaderdag:

 • Laat je kind het recept kiezen dat jullie gaan klaarmaken;
 • Breng een bezoekje aan de bio- of supermarkt en maak hier een onderdeel van jullie dagje in de keuken van;
 • Kijk naar jullie favoriete TV-chef tijdens rustige momenten tussen het koken door.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Relax, het hoeft echt niet perfect te zijn. Zelfs als je een rommeltje maakt in de keuken kan je je misbaksels nog altijd opeten.

3. Maak een reisje

 • Autoritjes op buitenwegen creëren samenhorigheid. Maar je hoeft niet ver weg te gaan om een band met je kind te creëren. Kies een bestemming uit die tussen de 75 en 150km rijden is en blijf ergens overnachten. Wees flexibel in je reisschema en vraag je kind te helpen.
 • Lagere scholieren zullen dolgraag de route uitstippelen, helpen met de smartphone navigatie en de autoruiten schoonmaken tijdens pitstops.
 • Tieners maken graag een playlist voor jullie roadtrip en kunnen kilometers en benzine berekenen, leuke dingen onderweg opzoeken en reisfoto's op sociale media plaatsen.
 • Als je open staat voor de mogelijkheden - en rekening houdt met een zijweggetje of twee - dan zorgen jullie samen voor een onvergetelijke reis. En jullie zullen onderweg vast en zeker iets nieuws over elkaar te weten komen, iets dat je anders nooit had geweten.

4. Wees actief

Een gezin dat samen beweegt, vormt een hecht team. Door samen te sporten en actief te zijn laat je je kind zien dat je een gezonde levensstijl belangrijk vindt. Ga op zoek naar activiteiten die je kent, maar die je ook een beetje uit je comfort zone halen.Neem een yogales met je kleuter;

 • Fiets samen met je lagere scholier naar een leuk lunchplekje;
 • Speel samen met een ander vader-kind duo een potje basketbal;
 • Ga met je tiener ziplinen, surfen of wandelen in de buitenlucht.

Wat je ook verkiest, word nooit super competitief en wees niet te corrigerend tegenover je kind. Of het nu een zwemfeestje of een spelletje vlaggenroof wordt, focus volledig op de 'fun'.

Slimme tips voor vader-kind activiteiten:
Houd de leeftijd en de ontwikkeling van je kind voor ogen. Kleuters kunnen zich bijvoorbeeld veel minder lang concentreren en doen het liefst korte activiteiten. Oudere kinderen hebben een grotere aandachtsspanne en kunnen langer bezig zijn.

 • Bedenk interessante, leerzame activiteiten die uit verschillende onderdelen bestaan. Deze zijn trouwens ook goed als je meerdere kinderen hebt, zo kunnen ze allemaal meedoen;
 • Laat je kind helpen met de planning en maak keuzes op een manier die bij de leeftijd past;
 • Zoek activiteiten die later tot meer gezamenlijke ervaringen kunnen leiden. Samen tomaten planten betekent dat jij en je kind straks ook de tomaten kunnen oogsten en hier dan weer een pizzafeestje van kunnen maken;
 • Kies interactieve activiteiten in plaats van passieve activiteiten. Je eigen filmpje maken is veel leuker dan gewoon naar de bioscoop gaan.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279