10 tips om je vakantie uitstapjes goed te plannen

10 tips om je vakantie uitstapjes goed te plannen

Lekker in het leven geeft je tien tips voor een gezellige, stress-vrije zomervakantie met de familie.


“Zijn we er al?” Die vraag van verveelde kinderen op de achterbank kennen we maar al te goed. Wat als je ze zou kunnen verrassen door de reis schijnbaar sneller te laten gaan? Als het aankomt op vakantieplannen met het gezin is het belangrijk om alle details van te voren uit te werken. Het vergt wat voorbereiding om een planning uit te werken waar iedereen blij mee is. Sleutel tot een fijne vakantie voor iedereen is het betrekken van de kinderen bij iedere stap van de reis – vraag om suggesties, gebruik hun ideeën en keuzes en moedig de kinderen aan om echt deel te nemen in de planning. Zo blijven ze te druk om zich zorgen te maken over de aankomsttijd. Het is natuurlijk de bedoeling om deze expeditie onvergetelijk te maken.
Neem voldoende tijd zodat je je niet hoeft te haasten en verwelkom de mening van je kinderen als deel van je strategie. Ze zullen zich meer betrokken voelen, van samen hun koffers inpakken tot hun mening bij het plannen van de uitstapjes.

Hier vind je enkele ideeën voor een minder stressvolle en veel gezelligere tijd samen.

Onderweg:

  1. Organiseer een familievergadering voor het uitstippelen van de reis. Welke bezienswaardigheden willen de kinderen zien? Het is natuurlijk handig om te weten als de kids echt geen zin hebben in een bezoekje aan de dierentuin voordat je daar aan de poorten staat. Geef ze opties en suggesties die aansluiten bij je bestemming, want daar ben jij natuurlijk de expert. Zoek kindvriendelijke activiteiten zoals een knutseldag bij een museum; zo krijgen jullie wat tijd om van de kunst te genieten terwijl zij begeleid kunnen spelen. Kijk of je kaartjes online kan bestellen zodat je niet in de rij hoeft te staan.
  2. In plaats van de kinderen uren in hun eigen wereldje te laten met een game of film, neem de tijd om met hen te spelen. Wek hun interesse voor het landschap dat jullie onderweg tegenkomen, ga naast ze zitten en prikkel hun fantasie. Zing samen een liedje.
  3. Houd kinderen actief tijdens pitstops, op treinstations of vliegvelden. Neem een bal mee en zoek een plekje om te oefenen.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tijdens de vakantie:

  1. Er gaan soms dingen mis tijdens een vakantie en er moeten vrijwel altijd last-minute beslissingen genomen worden en aanpassingen gedaan wegens het weer of omstandigheden. Als het regent op de dag dat je naar het strand zou gaan, zorg dan voor een back-up plan zoals een museum of ander indoor event.
  2. Organiseer activiteiten bij elkaar in de buurt zodat je efficiënt rond kan reizen.
  3. Stel enkele gedragsregels voor onderweg; geef iedereen één dag waar ze mogen kiezen wat er gedaan wordt. Overweeg onverwachte plekjes. Kinderen hebben behoefte aan het prikkelen van hun fantasie, bijvoorbeeld in een aquarium of kasteel.
  4. Plan lichamelijke activiteiten in de ochtend en zorg voor wat tijd om te ontspannen na de lunch zoals in het park, op het strand of een dutje. Doe daarna weer iets actiefs en vraag ook aan de kinderen wat zij graag zouden doen. Idealiter zit er een favoriete activiteit voor iedereen in de planning. Niet iedereen zal het altijd eens zijn maar het biedt een mooi leermoment wanneer je je moet aanpassen aan wat iemand anders wil doen.
  5. Indien mogelijk, zorg voor wat tijd zonder de kinderen. Neem een wellness-behandeling, ontspan in een jacuzzi, wandel over het strand, neus in een winkeltje of verwen jezelf met een bijzonder diner.

Na de reis:

  1. Maak een slideshow van alle foto’s en deel favoriete herinneringen zoals de hoogtepunten, gekke momenten en goede tijden.
  2. Een familievakantie is pas geslaagd als je samen nieuwe plekjes en dingen kan ontdekken. Bedenk samen leuke bestemmingen voor de volgende vakantie.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279