5 ideeën waarmee je grootouders een plezier doet

Gezin
11/02/2019
Help je kinderen hun genegenheid voor oma en opa te tonen! Met een uitstapje of een cadeautje kun je ze dolblij maken.

Samen een ochtendwandeling maken

Niets beters dan een ochtendwandeling om grootouders en kleinkinderen wakker te maken! Misschien houd je meer van een stevige tocht in de bergen dan van een rondje in het park? Zolang je maar iets doet wat alle leeftijden leuk vinden en wat iedereen aankan!

Het vieruurtje delen

Laat de kleinkinderen mee het vieruurtje voorbereiden. Waarom probeer je niet eens een van onze ovenheerlijke bakrecepten? Met daarbij als drankje een gezonde, fruitige smoothie! Dat wordt een gezellige namiddag, samen met de grootouders! En als de kinderen bij al dat kokkerellen hun kleertjes vuil hebben gemaakt, gebruik je gewoon de Ariel 3in1 Pods om ze snel weer schoon te krijgen.

Elkaar verhalen vertellen

Installeer jezelf comfortabel op de bank en laat de kleinkinderen hun lievelingsboeken uitkiezen om ze aan hun grootouders te laten zien. Als je kinderen groot genoeg zijn, kun je ook een namiddag vrijhouden om grappige anekdotes over de familie te vertellen. En als het kan, waarom dan niet proberen om met z’n allen een stamboom op te stellen?

Een nieuwe look

Als oma, opa en de kleinkinderen er zin in hebben, kunnen ze samen enkele prettige uurtjes doorbrengen met een verkleedpartij! Daarvoor haal je de oude jurken van oma uit de kast en de pas aangekochte, nieuwe kleren: amuseer je en aarzel niet om nog wat extra kleuren aan te brengen!

Cadeautjes voor oma en opa

Als de kinderen echt hun best doen, zullen ze hun grootouders vast heel aangenaam weten te verrassen! Dit zijn enkele cadeautips voor grootouders, die de kleinkinderen zelf kunnen maken:

  1. Fotocollages: Laat de kinderen een paar leuke fotocollages maken! Grappige, serieuze of creatieve werkjes, zolang ze zich maar kunnen uitdrukken en uitleven. Zodra de foto’s uitgekozen zijn, volg je onze 4 DIY om je herinneringen te vereeuwigen met prachtige collages!
  2. Lekkernijen: Huisgemaakte taarten, koekjes of andere desserts smullen is altijd leuker in uitgebreid gezelschap! Neem een namiddag vrij om met de kinderen heerlijke toetjes te maken en ze aan hun grootouders cadeau te doen. Waarom niet ons recept voor cupcakes met citroen uitproberen, met daarbij een creatieve chocolademelk?
  3. Geknutselde cadeautjes: Ongeacht hun leeftijd zullen de kinderen zich prima vermaken met het in elkaar knutselen van leuke cadeautjes, zoals kleine monsters van vilt of origami in de vorm van dieren.

En jij, welke activiteiten organiseer jij om de grootouders en hun kleinkinderen een plezier te doen?