5 bijzondere boeketten voor Moederdag

Gezin
27/04/2021
Geen Moederdag zonder bloemen. Deze 5 mooie boeketten zijn het ideale cadeau voor je moeder (of voor jezelf)!

Alle moeders houden van bloemen. Maar welk boeket past het best bij jouw moeder? De ene moeder is namelijk de andere niet. Daarom heeft Lekker in het Leven alvast 5 boeketten in verschillende stijlen gemaakt: van landelijk nonchalant tot strak minimalistisch. En zo’n mooi boeket kan jij óók makkelijk zelf samenstellen. Probeer het maar!

Tip
Maak ‘om te oefenen’ alvast zo’n boeket voor jezelf. Want jij verdient ook een bloemetje!

Boeket 1: Een landelijk boeket

Mag het natuurlijk en een beetje nonchalant? Dan heb je een selectie bij elkaar passende gekleurde seizoens- en veldbloemen nodig. Zoals ranonkels, anemonen, anjers of korenbloemen. Ook gipskruid, viburnum, fresia’s, korenbloemen en gladiolen doen het goed in een landelijk boeket. Om het boeket meer volume te geven, kan je er frisgroene grasstengels of een lentetak bij doen, zoals een kersenbloesem. Snijd de bloemen en takken schuin af op de gewenste lengte en bind het boeket samen met sisaltouw.

Boeket 2: Een romantisch boeket

Rood is dé kleur van de liefde en dat weet elke moeder. Dus geen beter symbool dan een prachtig boeket rozen, toch? Ideaal voor de allerliefste moeder van de hele wereld.<br:> Wil je toch graag wat variatie in het boeket? Doe er dan wat gipskruid bij. Of enkele rozen in een andere kleur. Knip de stengels af op gelijke lengte en bind het boeket samen met een vrolijk rood lint. In een eenvoudige transparante vaas komen de rozen extra goed tot hun recht.</br:>

Tip > Met een paar druppels Dreft en een sopje met lauw water krijg je een stoffige of vuile vaas snel weer schitterend schoon. Nog even goed afdrogen en klaar!

Boeket 3: Een minimalistisch boeket

Liever geen klassiek boeket? Dan is een designboeket of een bloemstuk in ikebanastijl, beter bekend als Japans bloemschikken, een prima keuze. Ga voor 1 of 2 kleuren en kies voor een bijzondere en opvallende bloem of tak. Denk aan lelies, aronskelken of orchideeën. Door eerst de bladeren van de bloemstengels te halen, creëer je echt die minimalistische look.

Boeket 4: Een duurzaam boeket

Vind je het jammer dat een boeket bloemen een beperkte houdbaarheidsdatum heeft? Het alternatief is een blijvende kamerplant. Die is niet alleen decoratief, maar helpt ook de lucht te zuiveren én je hebt er jaren plezier van. Aloë vera, graslelie, lepelplant of een mooie palmsoort zijn populaire keuzes. Op zoek naar iets hippers? Kies dan voor een cactus of een pannenkoekplant.

Tip > Verf een oude bloempot tot in de helft in een trendy kleur. Zo wordt dat duurzaam cadeau ook een leuk upcycleproject!

Boeket 5: Een kunstboeket

Ben je allergisch aan bloemen of planten? Of vergeet je ze steeds water te geven? Met een geschilderd, getekend of geknutseld boeketje om in te kaderen kan je mama toch in de bloemetjes zetten. Zo’n origineel zelfgemaakt silhouetschilderij is daar ideaal voor. Download de silhouetten en volg de eenvoudige instructies. Ga bijvoorbeeld voor het silhouet van de bloem om in thema te blijven. Zo heb je een leuke activiteit om met de kinderen te doen voor Moederdag én een pracht van een bloem die héél lang meegaat.

Tip > Wil je je ‘kunst’boeket een bloemig geurtje geven? Ook dat kan! Hang dan een Ambi Pur 3volution Vleugje Bloesem of Thai Orchidee in de buurt. Net echt!

En jij, welk boeket wil of geef jij voor Moederdag?