10 apps die je ecologische voetafdruk kleiner maken

Gezin
21/04/2021

Ontdek de 10 apps waarmee je je ecologische voetafdruk aanzienlijk en doeltreffend kunt verkleinen.


Zoek je eenvoudige oplossingen om iets te doen voor de planeet, maar weet je niet hoe je het aanpakt? De volgende 10 apps zijn maar een kleine greep uit het aantal apps die je kunt downloaden om het milieu een handje toe te steken.


1. For Good

Breng je ecologische voetafdruk in kaart met deze app. Pas nadat je ontdekt hoeveel kooldioxide je precies uitstoot, kun je beginnen met het verkleinen van je CO2-voetafdruk. Dat doe je aan de hand van een reeks tools die je dagelijks kunt gebruiken om de uitstoot van je vervoer, voedingspatroon en energieconsumptie te verminderen. Deze app maakt duurzaamheid op ludieke manier eenvoudiger.

2. Klima

Deze app laat je eveneens je ecologische voetafdruk berekenen en aan de slag gaan met het verkleinen ervan. Je leert hoe je 100% van je CO2-uitstoot neutraliseert en ziet je positieve impact op het milieu groeien.

3. Blablacar

Om je ecologische voetafdruk te verkleinen, wen je aan het reizen met andere, onbekende passagiers in de auto. Blablacar is een app die je in contact brengt met bestuurders die een plaatsje vrij hebben in de auto voor mensen die hetzelfde traject willen afleggen als jij.

4. Good On You

Ethisch verantwoorde kleding dragen is mogelijk dankzij deze originele app. Je staat versteld van het aantal leuke merken dat je via deze app leert kennen: meer dan 2000. Activewear, outerwear, sleepwear, swimwear ... wat je ook zoekt, je vindt het!

5. EerlijkWinkelen

Deze handige app helpt je om winkels en restaurants te vinden die tweedehandse kleding, cadeaus, fair trade, bio-producten en andere duurzame dingen aanbieden. EerlijkWinkelen wijst je de weg!

6. Vinted

Als je houdt van goedkoop, maar duurzaam online shoppen voor tweedehands merkkleding en schoenen, dan is deze Vinted de geknipte app voor jou. Je kunt er kopen en verkopen en het aanbod is ruimer dan in een klassieke kringloopwinkel.

7. Too Good To Go

Maar liefst een derde van het wereldwijde voedselaanbod gaat verloren tussen producten en bord. Deze gebruiksvriendelijke app vindt hotels, restaurants en supermarkten in jouw buurt, waar je de producten die ze niet hebben kunnen verkopen voor een zacht prijsje kunt ophalen. Dat is een goede manier om voedselverspilling tegen te gaan, terwijl het aanbod divers is.

8. Bikemap - Fietskaart & GPS

Ontdek geweldige fietsroutes en navigeer zelfs zonder internetconnectie. Vind meer dan 7,2 miljoen door gebruikers gegenereerde routes in Nederland en in meer dan 100+ andere landen. Download de kaarten en routes voor offline gebruik om dataverbruik en roamingkosten te voorkomen en kostbare batterijen te sparen! En laat je inspireren door duizenden spannende nieuwe routes die dagelijks door de actieve gebruikers worden toegevoegd.

9. Ecosia

Deze handige app is een zoekmachine zoals Google, maar wat Ecosia zo uniek maakt is dat zij de advertentie-inkomsten van jouw zoekopdrachten gebruiken om bomen te planten waar ze het meest nodig zijn. Denk hierbij aan Burkina Faso, Indonesië of Brazilië. Draag ook jouw steentje bij en download de app nu!

10. VISwijzer

Met deze app kun je nazoeken welke vissoorten je wel of liever niet kan eten. De app houdt bij welke vissoorten, schaal- en schelpdieren op een verantwoordelijke manier zijn gevangen of gekweekt. Lekker eten, ja, maar alleen met respect voor het leven in de zeeën en oceanen!


En jij, welke ecologisch bewustmakende apps gebruik jij om de planeet te beschermen?