Welke bikini of badpak past het best bij jouw figuur?

Beauty
9/10/2018
Op zoek naar een nieuwe bikini of badpak die ook echt flatteert? Zo kies je badmode die perfect bij jouw figuur past. Van appel tot peervorm, ontdek jouw stijl!

Voel je goed in je badpak of bikini als je heerlijk naast het zwembad ligt of op vakantie bent?

Wees eerlijk, wanneer heb je voor het laatst een mooie, nieuwe bikini of een leuk badpak gekocht? Het zijn van die kledingstukken die we eerder als functioneel dan stijlvol beschouwen. Maar met een klein beetje aandacht is het niet moeilijk om een badpak of bikini te vinden die er superleuk uitziet én die de mooie kanten van je lichaam benadrukt.

1. Zandloper
Als je schouders en heupen even breed zijn en je een smalle taille hebt, dan ben je één van de gelukkigen. Jouw prachtige lichaam heeft een zandloper figuurtje en je kunt alle stijlen hebben, zeker als je ‘petite' bent! Probeer ze dus allemaal: een badpak, een bikini, glitters, effen kleuren, motiefjes of stel je eigen combinatie samen.

2. Peervorm
Dit lichaamstype wordt gekenmerkt door ronde heupen en benen met smallere schouders. Jouw geheime wapen is een bikinisetje met opvallende top! Het hoeft natuurlijk niet meteen een schreeuwerige kleur te hebben, maar het bikinitopje hoort de aandacht naar boven te trekken en weg te houden van je heupen. Kies altijd voor een laag uitgesneden broekje omdat een hoog bikinibroekje je heupen juist accentueert. Laat badpakken en bikini's met horizontale strepen liggen: deze doen je benen korter lijken en maken je dijen ook nog eens breder!

3. Atletisch
Met een atletisch figuur zijn je schouders en heupen even breed maar is je taille maar weinig gedefinieerd.
Ga op zoek naar een bikinisetje dat je heupen én je vrouwelijkheid accentueert. Kies voor een triangelbikini om je figuur meer voluptueus te doen lijken. Zo ziet je lichaam er minder vierkant uit.
En wat als je liever een badpak draagt? Geen probleem met jouw lichaam, kies gewoon voor een iets fellere kleur zoals rood. Je kunt ook motiefjes rond de heupen proberen, zolang het geen driehoekjes of vierkantjes zijn omdat deze niet flatteren. Vierkante halslijnen en shortjes stop je achterin de kast, deze zijn veel te mannelijk voor jouw figuur.

4. Appelvorm
Dit lichaamstype wordt gekenmerkt door brede schouders en slanke heupen. Als je voor een badpak kiest, probeer er dan eentje te vinden met een diep ingesneden v-hals zodat je de focus wegneemt van je schouders en ze minder opvallen.
Als je liever een bikini draagt, kies dan voor hoge shorts met horizontale strepen. Zo creëer je de illusie van bredere heupen. Kies nooit voor een laag getailleerd broekje want dit accentueert alleen maar hoe smal je heupen zijn!

SUPERSLIMME TIP
Stel je eigen bikinisetje samen met een felle kleur voor boven en een donkere kleur voor onder. Zo lijken je heupen slanker.
Voel je je toch nog wat minder zelfverzekerd in je bikini of badpak? Kies dan voor een pareo, een must-have voor op het strand.