Wat trek je aan om te gaan werken?

Beauty
22/04/2021
Heb je zin in wat meer fantasie in je werkoutfits? Dat is makkelijk! Aan inspiratie en advies ontbreekt het niet.

Je bent vaak geneigd altijd dezelfde kleren te dragen op het werk. Maar niets weerhoudt je ervan een beetje meer fantasie aan te brengen in de kleren die je draagt om naar kantoor te gaan. En zo krijg je dat voor elkaar…

Een twist in je basics voor op kantoor

Als je de dagen op een kantoor slijt, hangt je kleerkast vast vol met eenvoudige, elegante stukken zoals witte blouses en chino's. Toch kun je op vele manieren je kantooroutfit wat origineler maken! Neem bijvoorbeeld een wit, katoenen T-shirt: dat zal meer effect maken onder een mooie blazer. En die chinobroek, waarom zou je die niet eens vervangen door een leren broek of een broek van zwart daim? Als dit soort metamorfose je iets te gedurfd lijkt voor jouw werkplek, kun je kiezen voor kleuren of originele prints die je look in één klap al een heel stuk opfrissen! Laat je verleiden door een bloedrode, roze of gestreepte blazer om het eeuwige zwarte jasje te vervangen; koop eens een hemelsblauwe of kanariegele broek in plaats van een klassieke donkerblauwe broek; of draag er een blouse met een stijlvolle print bij…

Doe stijlvolle kleren aan om te gaan werken… ook als je thuis werkt!

Werk je thuis of ben je een thuiswerkende mama (of papa)? Dan heb je misschien de neiging je werkplunje soms wat te verwaarlozen… Vergeet niet dat je dynamischer en productiever bent als je jezelf mooi maakt – zelfs als je de deur niet uit hoeft te gaan. Dus, kleed je elke ochtend alsof je ergens naartoe moet. Dan ben je ook meteen klaar om energiek aan de slag te gaan!

Werkoutfit: alles zit ‘m in de details!

Hoe stijlvol je werkkleding ook is, al die inspanningen voor een schitterende outfit kunnen totaal vergeefs zijn als je haar er bros en plat uitziet… Een mooi kapsel is immers ook een uitstekende manier om je persoonlijkheid kracht bij te zetten, elke dag, en vooral als iedereen zich op jouw kantoor aan een zekere ‘dress code' houdt. Daarom is het een gouden tip om ook te investeren in kwaliteitsproducten die gegarandeerd glans en volume in je haar brengen. Op zoek gaan naar het ideale kapsel, aangepast aan jouw haartype en jouw levensstijl is even essentieel, en vergeet niet je haarverzorging goed te onderhouden! Met een goede haarverzorging is je haar elke morgen makkelijker en sneller te kappen.

Leg je kleding de avond van tevoren klaar

Als topmannen van grote ondernemingen hun werkkleding de avond van tevoren klaarleggen, dat is daar een goede reden voor: zo verliezen ze 's ochtends geen tijd en voelen ze zich goed in wat ze aan hebben, zonder overbodige stress!

Blijf bij je eigen stijl

Of je kleren nu al dan niet in de mode zijn, je zult altijd meer stijl hebben als je kleren je vormen goed laten uitkomen en als je je op je gemak voelt in wat je draagt. Dit zijn enkele onvermijdelijke stukken om op het werk te dragen of thuis: een wikkeljurk, een losse blouse op een mooie pantalon tot aan je enkels of een tuniek met een leuke print op een zwarte slim… Kies voor een outfit die past bij jouw morfologie en speel met kleuren, stoffen en prints! Dan ben je er zeker van dat je een goede indruk zult maken!

En jij, welke kneepjes pas jij toe om stijlvol gekleed te zijn op het werk?