Wat draag je als je op koopjesjacht gaat?

Beauty
22/04/2021

Tijdens de uitverkoop wil je natuurlijk geen tijd verliezen in het pashokje. Een aangepaste outfit is dan essentieel. Ontdek onze 8 tips.Je hebt een leuk topje gevonden en een jurk met bloemenprint. En dat allemaal voor de helft van de prijs! Voor je naar de kassa rent, is het wel belangrijk dat je de kleding even past. Zo weet je zeker dat je niet met een miskoop naar huis gaat …

Efficiënt shoppen doe je zo: 8 tips

Je loopt richting de pashokjes met maar één doel: zo weinig mogelijk tijd verliezen. Je wilt namelijk nog héél wat andere winkels bezoeken, dus voor geklungel heb je geen tijd. Om tijd te besparen is het belangrijk thuis al goed over je eigen outfit na te denken. Een broek passen is makkelijker onder een jurk en laarsjes zijn sneller uit dan veterschoenen. We zetten 8 slimme tips voor je eigen kleding op een rij:

  1. Ga voor makkelijke kleding: een trui met knopen of een jurk met een rits achter: kies liefst voor iets waar je je comfortabel in voelt en dat je snel kan uittrekken als je gaat shoppen.
  2. Kies voor platte schoenen zonder veters: de hele dag rondlopen op hakken of gehannes met veters in de pashokjes? No thanks!
  3. Draag een rok en een bovenstuk of een jurk: die zwier je makkelijk uit tijdens het passen of je past er gewoon een broek onder.
  4. Draag altijd een topje onder je blouse: zijn alle pashokjes bezet? Met een topje onder je kleding pas jij die trui of jurk gewoon even snel voor een spiegel.
  5. Hou je ondergoed zo neutraal mogelijk: zo kan je alle kleding (zelfs see-through) moeiteloos passen.
  6. Kies voor een eenvoudige haarstijl: jurkjes, topjes en blouses trek je uit over je hoofd. Van een ingewikkelde kapsel blijft dan na 5 pasbeurten dus niet veel meer over.
  7. Laat je felle make-up thuis: een kledingstuk met een vlek terughangen? Vervelend …
  8. Onlineshoppen? Dan hoef je met de bovenstaande tips geen rekening te houden en shop je gewoon in je pyjama achter je computer.

Gouden tip! Een hele dag koopjesjagen vreet energie. Vergeet daarom niet om voor je vertrek goed te ontbijten. Een stevig ontbijt met een extra eitje of granola: die extra calorieën loop je er overdag toch zo af!

Hoe zorg je voor je nieuwe koopjes?

Na een dagje shoppen ben je met heel wat koopjes thuisgekomen. Je bent in de wolken! Maar doe je nieuwe jurk wel eerst in de wasmachine voordat je ‘m morgen aantrekt. Waarom? Nou, misschien zitten er wel make-upvlekken op het kledingstuk? Of misschien heeft het op de grond gelegen tijdens de uitverkoop OF heeft iemand met een stevige zweetgeur het jurkje ooit gepast? Heb je nog meer redenen nodig? Hop, even snel de machine in samen met een Ariel 3in1 Pods. Het jurkje is schoon, ruikt fris en is helemaal klaar om gedragen te worden.

En jij, wat trek jij aan op koopjesjacht?