Stijladvies voor sportieve dames

Beauty
2/10/2018
Zin in een tiptop look, ook wanneer je volop aan het zweten bent? Dat is makkelijk met onze tips om er bij het sporten stijlvol uit te zien.

Er zijn zo van die sporters - ook dames - die er altijd tiptop uitzien, in elke situatie. Dat betekent dat het dus kan! Dit zijn 4 tips om er stijlvol uit te zien, zelfs bij het sporten.

Trek mooie spullen aan

De experts zeggen dat wat je draagt bij het sporten je helpt om gemotiveerd en vol zelfvertrouwen te blijven. Net zoals een elegant jasje je zelfvertrouwen bij een sollicitatiegesprek kan stimuleren, zo kan mooie sportkledij in sommige gevallen zelfs je prestaties verbeteren.

De keuze van de outfit moet worden afgestemd op je vormen en maten. Kies voor een short, een yogabroek of een zwarte legging, een sport-bh en een kleurige top: zo vermijd je elke stijlblunder!

Tip: om te sporten zijn nauw aansluitende kleren een slimmere keuze dan ruim zittende kleren. Zelfs als je gaat sporten om kilo’s te verliezen, kunnen kleren die je lichaamsvormen verdoezelen er juist voor zorgen dat je je minder goed in je vel voelt, dat je kleren ‘plakken’ en ook dat je minder goed kunt nagaan of je een beweging correct uitvoert... Er zijn tegenwoordig goed ademende stoffen op de markt die je vormen aannemen en kleine onvolkomenheden uitwissen.

Kies voor degelijke sportschoenen

Belangrijk: draag gepast schoeisel. Dat betekent dat je misschien iets meer moet uitgeven om een goed paar te kopen… Want niets is minder sexy dan een van pijn vertrokken gezicht omdat je voeten pijn doen, en het is gevaarlijk bovendien. Het is immers een signaal dat je schade berokkent aan je voeten, en dus ook aan je benen en rug.

Als je begint te joggen, moet je absoluut loopschoenen kopen die voldoende vering bieden. Goede loopschoenen kopen is dus een verstandige investering: je enkels en knieën zullen je dankbaar zijn!

Vinger op de tijd

Tijdens het trainen, houd je een oogje op de frequentie van je hartslag en op de tijd. Sporthorloges zijn geschikte accessoires, aantrekkelijk en praktisch bovendien, en - goed nieuws - ze zijn verkrijgbaar in alle stijlen en kleuren.

Doe iets met je haar

Er zijn een heleboel mooie kapsels om aan sport te doen. Heb je lang haar? Trek ze dan naar achter in een vissengraatvlecht. Je kunt natuurlijk ook een mooie paardenstaart maken of een hoofdband dragen om ze bij elkaar te houden. Zo krijg je ten minste geen haarslierten in je gezicht bij het sporten! En na de inspanning, de beloning: was je haar zodat het zijn volume terugvindt met een fris geurtje! Je kunt er zelfs van profiteren om jezelf te verwennen met een zelfgemaakt haarmasker.

En jij, wat zijn jouw tips om er tiptop uit te zien bij het sporten?