Steun bij het vinden van de juiste beha

Beauty
2/10/2018
Voor ons vrouwen is een beha onmisbaar, omdat die onze borsten (die geen enkele spier bevatten!) niet alleen steunt, maar ook mooi tot hun recht laat komen. Op voorwaarde natuurlijk dat je de juiste maat draagt. Wist je dat maar liefst 80% van de vrouwen een verkeerde maat draagt?

Om de juiste beha te vinden, moet je allereerst natuurlijk je maat kennen. Begin met het meten van je borstomvang. Meet die met een lintmeter vlak onder je boezem en tel er 12,5 centimeter bij op.

Vervolgens moet je je cupmaat kennen, zodat je straks weet dat je een beha koopt die je borsten voldoende steunt. Hou daarvoor de lintmeter rond het zwaarste deel van je buste, zonder hem aan te spannen. Het verschil in cm tussen dit meetresultaat en dat van je borstomvang bepaalt welke cupmaat je hebt. Een verschil van 2,5 centimeter wil zeggen dat je een A-cup hebt, met een verschil van 5 centimeter wordt het een B-cup en zo gaat het verder met sprongen van telkens 2,5 centimeter.

Nu je je maat kent, komt het erop aan om een goede beha te kiezen. Eentje die je voldoende steun biedt en die ook bij je figuur past. Over het algemeen genieten beha's met beugels de voorkeur om dat die, zonder te overdrijven, je borsten wat oplichten. Hierdoor komen kleine boezems beter tot hun recht, terwijl zwaardere borsten de noodzakelijke steun krijgen.

Heb je erg kleine borsten en wil je ze wat groter laten lijken? Dan kan je voor een beha met V-hals gaan. Die geeft je boezem meer vorm en licht hem wat op, zodat je borsten er wat gevulder uitzien. Ook beha's met kussentjes of halve cups komen kleine borsten ten goede.

Vrouwen met een rijke boezem wordt aangeraden om een beha zonder kussentjes te kopen, en die de borsten goed steunt en meer vorm geeft. Dit type beha is bovendien erg comfortabel. Push-up beha's en beha's met halve cups zijn dan weer de must haves om je borsten van hun meest sexy kant te laten zien. Maar let er ook dan op dat je beha voldoende steun biedt.