Hoe organiseer je thuis een kledingruil? Een handleiding

Beauty
5/10/2018
Heb je weleens zin om thuis een kleding swap te organiseren? Zo kun je de kleding die je niet meer draagt inruilen voor spullen die je beter bevallen.

Een kledingruil bij jou thuis? Natuurlijk! Er wordt steeds meer aan recycling gedaan, en mooie kleren kopen terwijl je je eigen kleren verkoopt om er voor weinig geld altijd stijlvol uit te zien, dat is ideaal. Kleren die je niet meer draagt inwisselen voor andere outfits die meer jouw smaak zijn: volg de gids!

Hoe organiseer je een kleding swap om je kleren in te ruilen of te verkopen?

Een budget, dat moet je beheren. Boodschappen, schoolmateriaal, vakanties... Soms zit je wel eens krap. Dan wacht je op de koopjes om de kinderen in nieuwe kleren te stoppen of nieuw linnen te kopen. Wil je mooie kleren zonder er een fortuin voor uit te geven? Als je thuis een kledingruil organiseert kun je kleren verkopen, of ook omruilen voor andere.

Nodig je vrienden thuis uit

Hoe organiseer je thuis een klerenruil? Maak het gezellig terwijl je totaal fashion blijft: begin het uitnodigen van al je vrienden! Iedereen neemt kleren en accessoires mee die hij of zij niet meer draagt: zo krijgt iedereen al snel keuze te over! Tijdens de onderhandelingen wordt er gezellig gekeuveld en bijgepraat. Het gaat erom dat je geld bespaart, maar in de eerste plaats toch ook om het beleven van een leuke dag!

Kledingruil: gedeelde vreugd, dubbele vreugd

Hoe meer kleren je bij elkaar weet te krijgen, des te sneller wordt het een unieke kledingswap thuis en verhoog je niet alleen de kans op het vinden van de kleren die je zoekt, maar ook dat je de jouwe van de hand kunt doen. Ideaal is het wanneer je een maximum aantal mensen bij elkaar weet te krijgen met verschillende stijlen en maten. Breng je vrienden ongeveer een maand voor datum op de hoogte.

Vraag de mensen die je uitnodigt dat ze hun aanwezigheid bevestigen om een goed idee te krijgen van het aantal deelnemers. Vraag iedereen een fles of borrelhapjes mee te brengen.

Hoe bereid je een kledingruil thuis voor?

Wees heel duidelijk over het verloop van je kledingswap. Je zou bijvoorbeeld iedereen kunnen vragen minstens drie kledingstukken voor te stellen. Geef ook duidelijk aan welk type kleren: nieuwe kleren die nog nooit gedragen zijn, al gedragen kleren maar die nog niet uit de mode zijn, vintage kleren, schoenen, accessoires... Een gulden regel: de deelnemers moeten bereid zijn alle kleren die ze meenemen af te staan. De kleren die overblijven kunnen achteraf aan Spullenhulp worden gegeven.

Je moet nu alleen nog maar je kleren geurig schoon te wassen na een zorgvuldige selectie (broeken, jurken, jasjes...) en te wachten tot je gasten komen opdagen.

Het is zover: de dag van de kledingruil!

Vraag je gasten een half uur voor het begin van de kledingruil te arriveren. Je zou ze ook kunnen vragen voor al hun kleren een kleerhanger mee te nemen en je zou een kleerhanger op wieltjes kunnen huren. Dan kan iedereen direct zien welke kleren ze interessant vinden. Vergeet ook niet om een kamer in te richten als paskamer, en installeer daar bij voorkeur een grote spiegel waarin de mensen zich van top tot teen kunnen zien. De kans is immers groot dat je genodigden de kleren waar ze interesse voor hebben zullen willen passen voor ze tot kopen overgaan!

En jij, heb jij thuis wel eens een kledingruil georganiseerd?