Het ultieme zwarte jurkje

Beauty
2/10/2018
Nog geen zwart jurkje in je kast? Met deze tips scoor je hét geknipte exemplaar voor jou!

Een LBD - ofwel Little Black Dress - mag eigenlijk niet ontbreken in jouw garderobe. Een avond uit, een belangrijk gesprek of gewoon een doordeweekse dag: een zwart jurkje kan altijd!

Welk figuur heb je?

Peer- of appelvorm

Creëer een evenwichtig silhouet. Als je brede heupen hebt, verleg de aandacht dan naar boven met volumineuze details als ruches of een accent op de schouder. Als je grote borsten hebt, breng dan volume aan rond je heupen en kies voor een wijder uitlopende A-lijn jurk. Accentueer je taille met een riem.

Petite

Kies voor mouwloze jurkjes die een lange lijn creëren of kortere jurkjes die je benen visueel verlengen.

Groot en jongensachtig

Grote vrouwen staan fantastisch met zwart én met lange jurken. Maak je je zorgen dat je te groot of te recht bent, kies dan voor een Little Black Dress in empirestijl of draag een riem die het accent op je taille legt. Daarmee vorm je een zandlopersilhouet.

Rond en vol

Laat gerust wat blote huid zien, want als je helemaal bedekt bent, lijk je nog volumineuzer. Een lage ronde en een V-hals zijn ideaal, want die laten decolleté zien en trekken de aandacht naar boven. Kwaliteit en de juiste pasvorm zijn belangrijk. Een simpel zwart jurkje op maat zorgen voor een slankere en langere lichaamslijn.

Zo haal je het meeste uit je Little Black Dress

Combineer

Draag je LBD klassiek met een parelketting. Of maak een statement met één opvallende ketting of armband. Beperk andere accessoires tot een minimum of vermijd ze zelfs helemaal. Volg het advies van Coco Chanel: kijk in de spiegel voor je de deur uitgaat en verwijder één accessoire.

Investeer

Koop het allermooiste jurkje dat je je kunt veroorloven. Het is zijn geld waard, een zwart jurkje gaat nooit uit de mode en daarom gaat heel lang mee. Kies voor kwaliteit, en dat hoeft niet noodzakelijk belachelijk veel te kosten. Kijk gewoon in de juiste winkels en ga desnoods met je jurkje naar een naaister die schitterend werk levert met naald en draad.

Behandel met zachtheid

Was je LBD zoveel mogelijk met de hand in koud water. Gebruik het mildste wasmiddel dat je kunt vinden om de kleur intact te houden en je jurk jaren mooi te houden.