Je kledingkast organiseren is nu mogelijk met deze tips

Beauty
8/10/2018
Het overkomt ons allemaal. Voor een volle kledingkast staan, staren en zuchten. Je zou er chagrijnig van worden! Het frustrerend gevoel dat je iets mist, graag iets nieuws wil, dat de trends je tegen zitten en dan beseffen dat je een berg kleren bezit maar niets hebt om aan te doen! Hoe is het toch mogelijk?!

En toch ben ik ervan overtuigd dat er in elke kleerkast wel iets hangt dat prima draagbaar is. Maar dat vraagt eerst om een grote schoonmaak. Niet zomaar even hier en daar een paar sokken of onderbroeken weggooien maar een echte en grondige schoonmaak - een opknapbeurt voor je kledingkast als het ware! Zelf getest en goedgekeurd: hier volgen enkele van mijn tips voor een geslaagde schoonmaak. Veel plezier!

1. Spot the No's

Verkoop, gooi of geef weg wat je in de laatste twee jaar niet meer gedragen hebt. Ik probeer mezelf ook aan deze regel te houden want als je iets een paar jaar niet draagt, is de kans groot dat je dat nooit meer doet. Dit zijn de kleren die je altijd negeert wanneer je je aankleedt. Om de echte No's eruit te halen kan de volgende vragen stellen je zeker helpen: Is het beschadigd? Zitten er vlekken op de kraag, armsgaten, mouwen of ergens anders? Is de kleur vervaagd? Bekijk je kledingstuk in het daglicht om het beter te kunnen bekijken. Als je echt gehecht bent aan een specifiek kledingstuk, pas het dan en kijk of je er nu nog mee staat en of de look nog actueel is voo je een beslissing neemt. Haal er accessoires en andere kleren bij voor een totaalplaatje. Tip: Je aankleden is kinderspel met een beperkte garderobe.

2. Wees creatief

Ik probeer steevast om spullen uit mijn kleerkast nieuw leven in te blazen. Outfits kan je bewerken en heruitvinden. Misschien een broek in een leuke kleur of stof maar net iets te lang om ook dit seizoen trendy te zijn? Vraag een naaister of zij er een modieuze korte broek van kan maken. Tip: Neem een knipsel uit een magazine of een eigen short mee voor inspiratie. En denk eraan, bij een geweldige stijl hoort een perfecte pasvorm dus blijf maar passen die kleren! En als je iets koestert dat eigenlijk te klein of te groot is, kan je het altijd (laten) vermaken. Tip: Als er iets in je kast hangt waar je echt geen afscheid van wil nemen maar dat dreigt uitelkaar te vallen kun je aan een naaister vragen er een replica van te maken.

3. Passende kleuren

Je garderobe zodanig organiseren dat de kleuren op elkaar zijn afgestemd is volgens mij een must. Nadat je alles gescreend en gesorteerd hebt, ben je waarschijnlijk, net zoals ik, in een veel beter humeur. Je kledingkast op kleur organiseren vind ik efficiënt. Het oogt mooi en is praktisch. Ik raad je aan zwart en donkere kleuren samen te hangen/leggen en dan naar kleuren over te gaan. Wanneer je je aankleed kan je sneller en beter kiezen wat bij wat past of je nu voor één kleur of colourblocking gaat. Ik hoop dat deze tips je zullen helpen want nu is het jouw beurt: aan de slag!