Kerstkleding voor dames, tips en ideeën.

Beauty
22/04/2021
Wat trek je aan voor kerstavond? Welke outfits zijn dit jaar in de mode? Met deze ideetjes kom je te weten hoe je op de laatste avond van het jaar de mooiste bent.

Modetendensen gaan snel voorbij. Vorig jaar waren metaalkleuren helemaal in. De zomer daarvoor was er geen ontkomen aan de totaal witte look. Wat de mode ook voorschrijft, iedereen moet zijn eigen stijl vinden! Met deze 6 trends oogst je gegarandeerd succes.

1. Outfit voor kerstavond: dit keer geen zwarte jurkje!

De zwarte jurk kun je dit jaar in de kast laten hangen voor je oudejaarsoutfit. Dit jaar zijn vrouwelijke jurken in soepele stoffen in de mode. Ze worden in de taille opgehouden met een ceintuur of nonchalant vastgebonden of geknoopt. De stoffen zijn luchtig, van kant of in laagjes en in de intense kleuren van framboos, aubergine of chocolade. De mouwen zijn lang, driekwart of kort. De decolletés van de kerstoutfits voor dames zijn diep, zeer diep zelfs. Anderzijds worden de benen eerder aan het oog onttrokken. De jurken gaan van de knie tot half onder de knie, maar met een diep decolleté is het dan ook niet nodig nog meer bloot te geven om er geraffineerd en sexy uit te zien.

2. Outfit voor kerstavond: truien en nog meer truien

Dit jaar is tricot in de mode, maar niet de vreselijke kersttrui die helemaal achterin je kast ligt. Je kunt je niet vergissen in je feestoutfit, met aangenaam zittende truien in grijze en natuurlijke kleuren, marineblauw of met geometrische vormen of dik breiwerk. Je moet alleen maar letten op de proporties. Je kunt wijde truien combineren met strakker zittende jurkjes of broeken. Let er alleen op dat je niet helemaal verdwijnt in je trui voor je feestoutfit. Jurkjes in breiwerk zijn ook trendy. In een ultra nonchalante stijl ofwel juist heel strak: je kunt kiezen uit een hele waaier van varianten qua silhouet.

3. Oudejaar: gedurfde grafische motieven

Als je wilt weten wat je met Kerstmis draagt: prints zijn dit jaar weer helemaal in. Abstract en wild, een- of meerkleurige botanische prints: ze geven jurken, jassen en mantelpakjes een mysterieus cachet. De combinatie van een blouse met een grafische print bij een kort rokje in een effen kleur is een originele kerstoutfit voor dames. Een broek met een motief bedrukt en daarbij een weide trui zorgt voor klasse. Een jurk bedrukt met een foto maakt gegarandeerd indruk. De meest avontuurlijke dames kunnen verschillende prints combineren: in dat geval moet je erop letten een goede balans te houden tussen de maat en de kleur, en ook in de combinatie van de kleine en grote motieven in de verschillende kleuren.

4. Wat trek je aan met kerst? Glitter en glans!

Pailletten, kralen en allerlei glanzende kristallen doen hun intrede voor je vrouwelijke kerstoutfit: op de schouders, de kraag, de voorkant van topjes en aan de zoom van broeken. Sierlijke elementen associëren met eenvoudiger pakjes of een effen tailleur om een schitterende glamour in scène te zetten. Pas op dat je het niet overdrijft voor je kerstoutfit door net iets te veel elementen bij elkaar te combineren, zoals een top bezaaid met kralen en een broek met pailletten. Je wilt er immers niet als een tweede kerstboom uitzien!

5. Accessoires bij je kerstkleding

De gekte van frulletjes houdt niet op bij je kleren. Juwelen, parels, spijkers en kantwerk vind je terug op sjaals, zakken, schoenen, laarzen en kapselaccessoires. Glanzende voorwerpen en sierelementen luisteren elke damesoutfit voor kerst op. Maar ook hier geldt dezelfde regel. Je moet ze op intelligente manier aanbrengen bij een kledingstuk in een effen, passende kleur. Een glanzend accessoire moet je stijl compleet maken, niet verstikken.

6. Subtiele structuur voor een vrouwelijke kerstoutfit

Gestructureerde combinaties en mantelpakjes zien er altijd gesofistikeerd en sjiek uit. Maar dit jaar kun je ook experimenteren met wat soepeler combinaties en persoonlijke, iets brutaler uitziende versieringen: zoals een blouson met knoopjes of in een originele coupe of een korte, wijd uitlopende mantel. Het doel is er elegant uit te zien, niet pompeus.

Voor een geslaagde look met Kerstmis, is het nooit overbodig te investeren in enkele strategische elementen - zoals een verleidelijk jurkje, een trui met print, een blouse met abstracte bedrukking, een met glanzende kralen bezette clutch - en die te dragen bij je gewone kleren. Dat is een uitstekende manier om de eindejaarsdagen met klasse door te brengen! En we niet te vergeten een goede wasbeurt!

En jij, hoe je gekleed?