zo-haal-je-die-droombaan-binnen

Zo haal je die droombaan binnen!

Yes, je mag gaan solliciteren voor je droombaan. Of dat nu bij een prestigieus advocatenkantoor, een hip reclamebureau of een betrouwbare bank is: je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. Dit zijn de do’s & don’ts!


Show that smile
De meeste mensen zijn graag in vrolijk gezelschap. Denk eens na: als je op een feestje bent, stap je dan spontaan af op iemand die gelukkig lijkt en breed glimlacht of op de persoon die in de hoek staat en er maar zielig uitziet? Zo gaat dat ook bij een sollicitatiegesprek. Je hebt al je capaciteiten aangeprezen in je brief, nu kun je laten zien hoe leuk jij bent om mee te werken. En er is nog een reden om te glimlachen: uit een recent onderzoek blijkt dat 88 procent van de ondervraagden zich iemand met een aantrekkelijke glimlach herinnerden.

Laat een goede indruk na
Als je naar een sollicitatiegesprek gaat, zorg dan dat je er verzorgd uitziet. Een schone maar niet al te gepolijste look is het helemaal. Werk je wenkbrauwen netjes bij. Je hebt dan minder make-up nodig omdat ze je gezicht omlijsten. Verder nog wat blusher en lipstick en je bent klaar. Bewaar opvallende knalmake-up voor een avondje uit.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Succesoutfit
Niet gemakkelijk om te beslissen wat je aantrekt naar een sollicitatiegesprek. Je wilt niet te casual overkomen, maar je wilt ook wel wat van je persoonlijkheid laten zien. Een mooi passend pak, een leuke rok en een vest zijn een goede investering. De snit is het belangrijkste. Zelfs een goedkoop pak kan er duur uitzien als het voor jou gemaakt lijkt. Ga op zoek voor details die je kleding interessanter maken, zoals een andere kleur dan zwart of knoopjes met een glanslaagje.

Stel vragen
Oké, je ziet eruit om door een ringetje te halen. Nu is het tijd om een goede indruk na te laten en degene die voor je zit te laten zien wie je echt bent. Vertrek voorbereid naar het interview. Maak je huiswerk en verzin goede vragen over de functieomschrijving, de organisatiecultuur, managementstijl en huidige en toekomstige uitdagingen in je functie. Zorg dat je zelfbewust overkomt en maak oogcontact met degene die vragen aan je stelt. Als je tijdens het gesprek beseft dat je de baan dolgraag wilt hebben, laat het dan ook weten. Toon je enthousiasme. Dat helpt een positieve blijvende indruk na te laten. En voor je het weet, heb je die droombaan in je zak!


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...