Vijf modewetten om aan je laars te lappen

Vijf modewetten om aan je laars te lappen

Gooi de regels overboord en vind een stijl die uniek voor je is. Je trekt er een weekend op uit en je hebt per ongeluk de verkeerde kousen ingepakt voor bij dat mooie jurkje. Of je moet dringend weg en je merkt pas in de bus dat het motief van je rok en je topje totaal niet overeenstemmen. Hoe vaak merken we niet per ongeluk dat een ‘no-no’ volgens de wetten van de mode best wel eens een ‘yes-yes’ kan zijn?


Wet 1

Wet 1: streepjes en andere patronen combineer je niet
In een smaakvolle combinatie kunnen motieven elkaar alleen maar versterken. Zelfs ruitjes en streepjes kunnen samen. Zorg voor evenwicht: combineer fijne bloemmotieven met een brede streep of een weelderig patroon met een dun lijntje op een neutrale achtergrond.

Wet 2

Wet 2: geen horizontale lijnen voor maatje 44 of meer
Omdat je toevallig niet graatmager bent, moet je toch niet in het decor opgaan? Beklemtoon je rondingen met horizontale lijnen en prints. Ze doen je misschien niet slanker lijken, ze zullen wél je figuur stijlvol accentueren en je sensualiteit in de verf zetten.

Wet 3

Wet 3: pailletten en glitters draag je enkel op een avondje uit
Draag glitters en pailletten ook overdag voor een chique uitstraling. Combineer ze subtiel: een kniehoog rokje met pailletten, gecombineerd met een bloesje in een uni kleur. Of draag het met een gebreid vestje of effen T-shirt en platte schoenen.

Wet 4

Wet 4: alleen fashionista's shoppen in hippe designerwinkels
Gebruik een eyelinerborsteltje om wat oogschaduw in dezelfde tint als je eyeliner op te nemen. Schud eerst het overtollige poeder weg, en stippel dan de eyelinerborstel boven op je eyeliner om de lijn te fixeren. Eindig met een wolkje los poeder om het netjes af te werken. Als er poeder op je wangen valt, verwijder dat dan met een wattenschijfje gedrenkt in make-upremover.

Wet 5

Wet 5: nieuw seizoen, nieuwe schoenen
Weg met die regel. Die tijd is voorbij. Met het juiste accessoire kun je elke schoen het hele jaar door aan. Draag je rubberlaarzen 's zomers met een shortje. Zo kun je elke zomerse regenbui aan. Of trek je sandalen aan met dikke bontgekleurde sokken om de winterkou te trotseren.


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279