Succesvol shoppen tijdens de uitverkoop

Succesvol shoppen tijdens de uitverkoop

We gaan allemaal wel eens volledig los tijdens de uitverkoop en geven dan veel meer uit dan we eigenlijk willen aan dingen die we misschien niet eens nodig hebben. Houd deze tips in je achterhoofd en ga met plezier shoppen!


Natuurlijk is het slim om met grote aankopen te wachten tot het uitverkoop is.  Maar we raken allemaal wel eens het noorden kwijt en geven te veel uit aan dingen die we eigenlijk niet nodig hebben. Houd deze tips in je achterhoofd en ga met plezier shoppen! 

1. Zet een limiet
€20, €50, €100, €200… Stel een redelijk maximum bedrag vast voor wat je nodig hebt en ga hier niet overheen. Besteed je minder, dat is dan goed meegenomen! Probeer je “beschikbare budget” niet direct op te maken en denk echt na over wat je gaat doen. Als je niet helemaal zeker bent, koop het item dan niet, zelfs al sta je al in de rij bij de kassa.  

2. Maak een lijstje
Wanneer je gaat shoppen helpt een lijstje je aan je voornemens te houden. Schrijf de dingen die je wilt hebben op een papiertje en wijk hier niet van af. 

3. Vergelijk prijzen
Waarschijnlijk vind je vergelijkbare items, of zelfs exact dezelfde, bij verschillende winkels of warenhuizen voor uiteenlopende prijzen. Laat je niet verblinden door het eerste dat je ziet; kijk, vergelijk de prijs en kwaliteit en vergelijk de prijs in de winkel ook eens met de online prijs als ze een online shop hebben – ook hier kan het behoorlijk verschillen! 

4. Probeer contant te betalen
Het is goed als je ziet hoe snel het geld uit je portemonnee verdwijnt want zo ben je meer bewust van hoeveel je hebt uitgegeven. Cash is alvast een stuk beter dan je kredietkaart te gebruiken en aan het einde van de maand een hartaanval te krijgen zodra je je bankrekening ziet. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

5. Koop echt afgeprijsde artikels
Hoe interessant een prijs ook is, kijk even naar wat de oorspronkelijke prijs was op het kaartje. Dit moet wettelijk zichtbaar zijn; kan je het niet vinden, vraag het dan aan de kassa. Misschien word je aangenaam verrast of realiseer je je dat het stuk het eigenlijk niet echt waard is.

6. Zorg ervoor dat de kwaliteit hetzelfde is
Een kapot of vuil stuk is geen uitverkoopartikel, het is een restant. Let er dus op dat je aankoop van dezelfde kwaliteit is als die aan de gewone prijs, dat het in goede staat verkeert en er geen gebreken zijn. Soms lijken afgeprijsde artikelen een echt koopje te zijn, maar dat is niet altijd het geval! 

7. Bewaar kassabonnetjes, etiketten en garantiebewijzen
Voor het geval dat je spijt krijgt van een aankoop en je het voor iets anders wil ruilen. Oh ja! Vergeet zeker niet te vragen of je iets kunt terugbrengen of ruilen voordat je iets koopt. Sommige winkels hebben speciale voorwaarden voor aankopen tijdens de uitverkoop; als je het niet zeker weet, vraag het de verantwoordelijke in de winkel. 

8. Accepteer geen uitzonderingen
De verkoopvoorwaarden en productgarantie horen exact hetzelfde te zijn als tijdens de rest van het jaar; accepteer geen restricties of begrenzingen. 

9. Koop rustig online
Online kun je dingen kopen die je al in de winkel hebt gezien zonder je te moeten haasten. Er zijn geen ellenlange rijen en over het algemeen komen de stukken rechtstreeks uit de winkel en zijn dus in perfecte staat.  

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279