Stijl zit ‘m in de details

Stijl zit ‘m in de details

Elke vrouw is anders en heeft een persoonlijke stijl, maar er zijn enkele universele trucs die iedereen kan toepassen om er stijlvol uit te zien. Kijk eens kritisch naar je garderobe en ontdek hoe je met een paar kleine aanpassingen een groot effect kunt bereiken.


1. De juiste maat
Vrouwen zijn er in alle vormen en maten – in tegenstelling tot het beeld dat de magazines je misschien geven. Daarom is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je kleding goed past. Prop je er nooit als een worst in. Koop de maat die je hebt en niet de maat die je graag wilt zijn. De getallen op de etiketten maken het je niet makkelijk, die kunnen per merk namelijk behoorlijk verschillen. 

2. Wees sexy maar blijf altijd stijlvol 
Een stijlvolle vrouw vindt precies de juiste balans tussen een beetje decolleté en wat been – maar nooit teveel van het één of het ander. Ondergoed dragen is een must, geen accessoire. Zelfs een mooie, sexy BH hoort ondersteuning te geven om zo je figuur en taille te accentueren. 

Stylisten raden aan om je BH jaarlijks professioneel te laten aanmeten, of telkens als je bent afgevallen of aangekomen. Onderjurkjes egaliseren je silhouet en bieden bescherming, maar zorg ervoor dat ze onzichtbaar blijven. Corrigerend ondergoed minimaliseert lijnen en oneffenheden en zorgt voor een mooie, verzorgde look.  

3. Kleed je naar je leeftijd
Kleren die er te jong uitzien, kunnen je op zowel professioneel als romantisch vlak tegenwerken. Kleding delen met je tienerdochter of haar vriendinnen is nog zo’n modeflater. Dat jonge meisjes er heel leuk uit zien in de hipste, ultrakorte rokjes, betekent nog niet dat ze geschikt zijn voor een vrouw die twee keer zo oud is. Als je er graag jeugdig uitziet, neem dan een foto van het kledingstuk dat je inspireert en ga op zoek naar iets soortgelijks met ietsje meer lengte of andere variant die beter past bij een moeder of werkende vrouw. Peek-a-boo details zijn schattig voor tieners, maar als moeder kies je beter voor een variant met doorschijnende stukken die net iets meer camoufleren.   

4. Mensen horen jou te zien, niet je outfit
Begrijp ons niet verkeerd: we willen niet dat je ineens een muurbloempje wordt. Maar een outfit die op een verkleedpartij lijkt of iets dat je in een theaterproductie hebt gezien, maken je moeilijk aan te spreken. Om wat edge of artistieke flair aan je look te geven, kan je bijvoorbeeld oorbellen of een hoed met sterke, architecturale lijnen dragen. Schoenen kunnen een statement maken maar je wilt ook niet dat iedereen alleen maar naar je voeten zit te staren. Kies voor een beetje eigenzinnigheid met een paar schoenen in dé kleur van het jaar, kobalt of lapis, maar pas op met trendy prints of teveel tierlantijntjes. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

5. Het mamasyndroom
Uitgeputte moeders met groeiende gezinnen hebben nauwelijks en momentje voor zichzelf. Maar drukke moeders hoeven er niet onverzorgd uit te zien. Voorkom het mamasyndroom door wat tijd te investeren in je uiterlijk en je garderobe eens kritisch te bekijken. Ja, het is nog een item voor je to-do lijstje, maar enkele minuten aan jezelf spenderen is geen verloren tijd. Blijf niet hangen in stijlroutines. Met een paar kleine aanpassingen gaat je stijl van suf naar super: 

  • Dump die te grote en gedateerde spijkerbroeken en andere items die nergens meer bij passen.
  • Experimenteer met kleur, textuur, pasvorm en glans.
  • Geef geld uit aan jeans waarin je er geweldig uitziet van voor – én van achter. 

6. Snelle tips voor elke dag
Er netjes en verzorgd uit zien is het absolute minimum voor elke modieuze moeder. Kijk daarom altijd even in de spiegel voordat je het huis verlaat. Gooi kleding met gaten en vlekken weg. Naai losse knopen vast, knip losse draadjes af, verwijder pluisjes en haren (ook van de achterkant van je kleren) en poets je schoenen. Bewaar een mode-crisiskit in je auto of in je handtas voor beauty- en modenoodgevallen. Met deze items in je tas kan jou niks gebeuren:

  • reisformaat deodorant
  • mini naaisetje met knopen, draad en veiligheidsspeldjes of textieltape. 
  • nagelvijl en nagellak
  • blarenpleisters
  • een beetje make-up voor touch-ups

 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...