Organiseer je kledingkast

Organiseer je kledingkast

Elk seizoen is weer een nieuwe kans om eens kritisch naar je garderobe te kijken, te zien welke items nog passen bij jouw persoonlijke stijl en je kledingkast klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Gebruik deze tips om te beslissen welke stukken je moet houden en welke je beter weg kunt geven.


1. Bereid je goed voor.
Neem een vuilniszak voor kledingstukken en accessoires die kapot zijn of om een andere reden echt niet meer draagbaar. En een andere plastic tas of kartonnen doos voor items die je aan een goed doel kan doneren.

2. Sorteer alles op je bed.
Kijk goed naar elk item en vraag jezelf kritisch af: is dit nog mijn stijl? Is het nog in goede staat? Vind ik het echt leuk? Past het nog? Zie ik er goed uit als ik het aan heb? Als je 'ja' kunt antwoorden op al deze vijf vragen, mag je het houden. Zo niet, dan gaat het weg!
Doe bijvoorbeeld die knalrode trui weg als je weet dat je je eigenlijk beter voelt in meer neutrale kleuren. Als je de hele dag op ballerina’s rondhuppelt en altijd pijn aan je rug en voeten krijgt als je hakken draagt, zeg dan vaarwel tegen die zes paar pumps bovenin de kast die je toch nooit draagt!
Deze manier van sorteren helpt je jouw garderobe beter te organiseren. Dus weg met die jeans die eigenlijk te strak zit, topjes die je nog nooit hebt gedragen omdat ze toch niet helemaal jouw kleur zijn en panty’s met gaatjes! Zo creëer je ruimte voor kleding die echt telt: jouw favoriete items waar je je 100 procent goed in voelt.

3. Sommige items mogen in geen enkele kast ontbreken ongeacht het seizoen:

 • Zwarte pumps passen overal bij, van skinny jeans tot kokerrokjes en jurkjes.
 • Een klassiek colbert kan je op veel manieren dragen: met een blouse naar je werk, over een truitje in het weekend of als jasje op een koele zomeravond.
 • The LBD - little black dress – is niet alleen voor cocktailparty’s. Combineer hem met ballerina's en een spijkerjasje voor een city-chic look.
 • Je favoriete jeans: het ideale basisitem in je garderobe.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Ruim je kast grondig op en win opbergruimte.

 • Hang alleen de items die je nu draagt in je kledingkast. Kledingstukken voor een ander seizoen kan je beter ergens anders opbergen. Verzamel alle stukken die een beetje extra zorg kunnen gebruiken en laat ze repareren door een naaister.
 • Kies de juiste kledinghangers: gebruik die metalen hangers van de stomerij liever niet, jouw kleding verdient een meer kwalitatieve of gevormde kapstok, zo houd je je kleren netjes en langer mooi.
 • Rangschik kledingstukken op maat en kleur. Hang soortgelijke items bij elkaar. Door je garderobe op deze manier te organiseren kan je goed zien van welke kledingstukken je genoeg of te weinig hebt of welke items nog ontbreken.
 • Laat je kast ademen, zet de kastdeuren open telkens als je je kamer lucht. Hang losse stukken naast het open raam om ze te laten luchten. Vergeet niet dat geurtjes zich vooral nestelen in truien en ander breigoed, dus laat dit soort kleding eerst goed luchten voordat je het opbergt.
 • Doe kleding van wol of zijde nooit in dozen want de vezels moeten kunnen ademen.
 • Vergeet ook niet je schoenen te verzorgen: berg ze niet gelijk na het dragen op, maar laat ze eerst ademen. Vul ze met oude kranten zodat ze hun vorm houden. Als je schoenen nat zijn geworden, vul je ze ook met oude kranten en laat je ze goed drogen.
 • Houd je kledingkast netjes door eens per maand kritisch te kijken of er geen overbodige items in hangen. Doe kledingstukken die je nu niet draagt weg.
 • Bescherm je kleding ook tegen motten.

5. Doe je dozen en je oude kleding onmiddellijk weg door ze aan het goede doel te schenken.
Je voelt je onmiddellijk lichter!

Extra tip: organiseer een kledingruil met vriendinnen, familie of buren!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...