Hoe vind je de voor jou perfecte zonnebril?

Hoe vind je de voor jou perfecte zonnebril?

Zodra de zon begint te schijnen, staan de tijdschriften weer vol met de nieuwste trends en hipste brillen van het seizoen. Maar laat ongepaste trends aan je voorbij gaan en kies een model dat écht bij je past. Met deze tips, trends en weetjes wordt het uitzoeken van een zonnebril een stuk makkelijker.


Waarom en wanneer een zonnebril?

Je draagt een zonnebril natuurlijk niet alleen omdat hij zo leuk staat. Nee, een zonnebril beschermt je netvlies tegen schadelijk zonlicht. Daarnaast geeft een zonnebril je ogen rust en voorkomt het lelijke (zonnen)rimpels tussen je wenkbrauwen.

Glassterktes zonnebrillen

Zonnebrillen met een CE-keurmerk bevatten een filter dat ultraviolet licht tegenhoudt.
Er bestaan 5 categorieën:

  • Categorie 0: heel licht, geschikt voor bewolkt weer.
  • Categorie 1: voor zwak zonlicht.
  • Categorie 2: voor matig zonlicht.
  • Categorie 3: voor helder en fel zonlicht.
  • Categorie 4: voor uitzonderlijk fel licht, zoals in de bergen.

Glazen met een uv-400 type (= categorie 4) bieden de beste bescherming. Donkere glazen betekenen niet automatisch een sterke uv-filter, kijk dus naar het stickertje en niet naar de glaskleur om de sterkte te bepalen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zonnebrillentrends zomer 2013 - 2014

Kan je gezicht het hebben en durf je het aan dan zijn ronde zonnebrillen en zonnebrillen met decoraties, zoals parels en strass, helemaal hot. Tip: combineer je retro zonnebril met matching sieraden en accessoires. Ook trendy deze zomer zijn zonnebrillen met gekleurde glazen, spiegelglazen of een veelkleurig montuur. Met een extravagante zonnebril, zoals de typische jaren zestig ‘Cats-Eye bril’, zit je sowieso goed!

Waar let je op bij het kiezen van een zonnebril?

De vorm van je hoofd en de kleur en vorm van het montuur bepalen welk type bril jou goed staat. Tenzij je echt op zoek bent naar de trendbril van het moment, kies je best een model waar je je goed bij voelt. Zo kan hij meer dan een seizoen mee! Tip: probeer veel verschillende zonnebrillen in de winkel. Test ook of de zonnebril goed in je haar blijft staan en of je hem makkelijk uit je haar kunt halen. Een zonnebril die je de haren uit het hoofd trekt is zeker geen aanrader!

Is goedkoop duurkoop? 

Een dure bril is niet per se beter dan een goedkopere variant. Vaak betaal je gewoon extra voor een merknaam. Samengevat, een goede bril heeft glazen met uv-filter, is sterk, comfortabel en ziet er mooi uit. Nu nog je favoriet kiezen!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Dilara

Dilara

gemeld

Ik vind die Dolce & Gabbana zonnebril met roosjes leuk, alleen die is zo onbetaalbaar voor mij :((

  • melden

blondine

gemeld

Ik had een hele mooie bril op sterkte en verdorie, laat ik die nou net verliezen vlak voor de vakantie. Ik baal als een stekker.

  • melden

ik heb geen commentaar

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

Swiffer Vloerreiniger: favoriet van Ambassadeur.

"

Echt enthousiast over Swiffer! De Vloerreiniger is een uitkomst! Ideaal voor onder bed, de bank en de trap! Dat is een plek waar elke dag weer haar, vuil en stof ligt en ik altijd zat te klungelen met de kruimelzuiger. Vloerreiniger is mijn favoriet!

"

Door Ambassadeur
Melanie2015