Hoe kies je een bruidsjurk die past bij je lichaamstype?

Hoe kies je een bruidsjurk die past bij je lichaamstype?

Ga je binnenkort passen? Vind hier tips om een bruidsjurk te kiezen die goed past bij je lichaamstype, zodat je er op de grote dag perfect uitziet!


De keus van de bruidsjurk is een belangrijke fase in de voorbereiding van een bruiloft. Maar kies maar eens tussen kant, bustiers en blote ruggen, de keuze is onbeperkt! Dus hoe kies je de perfecte bruidsjurk, de jurk waarin je er op je best uitziet en die het best past bij je lichaamstype? We geven hier een paar adviezen om er zeker van te zijn dat je je niet vergist.

Welke bruidsjurk voor welk lichaamstype: een model kiezen

Zo kies je een bruidsjurk die past bij je lichaamstype:

  • Heb je van nature weinig taille? Geef dan de voorkeur aan rechte jurken en soepele en lichte stoffen die je silhouet langer doen lijken. Als je daarentegen een smalle taille hebt, aarzel dan niet om deze goed uit te doen komen en kies een bruidsjurk die je taille accentueert.
  • Om je boezem goed uit te laten komen, zonder te overdrijven – vergeet niet dat de hele familie erbij is – kies je een mooi vierkant of hartvormig decolleté. Voor een kleine boezem zijn bruidsjurken met bustiers of rugdecolletés heel geschikt, en zeer trendy!
  • Als je vindt dat je schouders te breed zijn, probeer ze dan niet te verbergen met lange mouwen. Kies eerder een bustierjurk of een jurk met smalle schouderbandjes om de aandacht te vestigen op het decolleté.
Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Welke bruidsjurk voor welk lichaamstype: het materiaal

Om een bruidsjurk te kiezen die goed bij je lichaamstype past, moet je ook rekening houden met de stof van je outfit.

  • Als je bijvoorbeeld wat mollig bent, vermijd dan tafzijde of te nauwsluitende stoffen. Geef de voorkeur aan soepele, lichte stoffen, die zich subtiel aanpassen aan je vormen en tegelijkertijd je kleine oneffenheden verhullen.
  • Ben je klein? Vermijd dan tule en te volumineuze rokken. Een nauwsluitende jurk of een empire taille zal je silhouet nog beter tot z’n recht laten komen, want dat wekt de illusie dat je langere benen hebt. Je kunt ook kiezen voor een korte bruidsjurk om er zowel chic als sexy uit te zien. Nog een tip om groter te lijken en je houding goed uit te laten komen? Kies voor een elegante hoge knot in je haar. En om ervoor te zorgen dat je haar op de grote dag mooi glanst, vergeet je niet om er goed voor te zorgen op de dagen voorafgaand aan het huwelijk.

Nu je precies weet hoe je een bruidsjurk kiest afhankelijk van je lichaamstype, hoef je alleen nog maar te genieten van de passessies met je vriendinnen en familie!

En van welk model bruidsjurk droom jij?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279