Geef je kleren een nieuwe look!

Geef je kleren een nieuwe look!

Ben je die effen t-shirtjes een beetje beu? Wil je je lievelingstruitjes een nieuwe look geven? Pak naald en draad en wat leuke stofjes!


Geef je kleren een nieuwe look!

Blouses en t-shirts met leuke borduursels zijn weer helemaal in! Maar waarom zou je nu je ‘sobere’ collectie weggooien? Je kunt ze ‘appliqueren’. Het woord klinkt moeilijker dan wat je moet doen: met lapjes stof naai je er mooie versiersels op. Bloemen, vlinders, hartjes… het wordt altijd een exclusieve creatie!

Appliqueren is een techniek waarbij je lapjes op een ondergrond naait. Er zijn veel methoden om dat te doen. Wij pakken voor jou de draad op met twee eenvoudige technieken.

Applicatie met rafelranden
Dit gaat het makkelijkst en het snelst. Je knipt de motieven uit met een kartelschaar en naait ze met de hand of de naaimachine op de ondergrond. De steken mogen gerust zichtbaar blijven!

Applicatie met plakvlieseline
Bij deze techniek gebruik je dubbelzijdige plakvlieseline, dat te koop is bij patchworkwinkels en stoffenzaken. Ook deze techniek is heel eenvoudig en dus geschikt voor beginners.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Werkwijze:
Neem de motieven in spiegelbeeld over op de tekenkant van de vlieseline. Knip ze ruim uit en haal het onderste beschermvelletje eraf. Leg nu de vorm op de achterkant van je stof en strijk hem vast. Kijk voor de juiste strijktemperatuur op de gebruiksaanwijzing. Knip nu de vorm op de getekende lijnen uit, verwijder het bovenste beschermlaagje van de vlieseline en leg het geheel op de plaats waar je de applicatie wilt hebben. Leg een vochtige doek op de applicatie en strijk hem vast volgens de gebruiksaanwijzing. Als het goed is, zit de applicatie nu vast. Maar neem het zekere voor het onzekere en zet de applicatie ook nog met wat steekjes vast. Dit kun je op verschillende manieren doen. Met de hand of met de machine kleine rijgsteekjes maken of de applicatie afwerken met een zigzagsteek of cordonsteek (=zigzagsteek heel dicht op elkaar) op de machine.

Tip:
strijk je stof vooraf, maar nooit met strijkspray! Hierdoor plakt de vlieseline niet op de stof.

Nog wat goede raad

  • Duid met een potlood de grote lijnen van de applicatie aan en markeer de punten waar 2 of meer vormen elkaar overlappen.
  • Neem grote vormen over met een stippellijn.
  • Probeer zoveel mogelijk de draadrichting van de applicatiemotieven gelijk te laten lopen met de achtergrondstof. Dit voorkomt het trekken van de stof.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Ilova

Ilova

gemeld

Wat ik ook wel eens doe is een normaal zwart shirtje bijzonder maken door langs de halslijn mooie (bv metallick) kraaltjes te naaien...supersjiek!!!...waar je in de winkel algauw een 60 euro voor neer moet tellen ben je dan klaar voor een 20 euro...

  • melden
esmaa

esmaa

gemeld

Het zou inderdaad, voor mij althans, handiger zijn geweest met een paar foto voorbeeldjes

  • melden
afghaan

afghaan

gemeld

ja dat doe ik ook met strassaplicaties e.d. dan heb je iets wat een ander niet heeft.

  • melden

Al jaren leuk ik mijn t-shirtjes op, met heel veel verschil. Met:%0d%0a- kleine knoopjes langs de hals en/of mouwen%0d%0a- kralen in een patroon erop naaien%0d%0a- pailletten b.v. in ongelijke strepen%0d%0aTip koop een grote kralendoos voor een paar euro, je doet er jaren mee.

  • melden
lori

lori

gemeld

voorbeelden erbij zou i.d motiverender geweest zijn maar kijk rond in winkels of ga gewoon wat uit proberen met een oud shirt dan kom je oook opleuke ideeen is mijn ervaring je kan ook kant en klare opstrijk aplcaties kopen by de grotere warenhuizen of handwerkwinkels succes

  • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279