Essentials voor je weekendje weg

Essentials voor je weekendje weg

Het liefst zou je je hele kledingkast in een koffertje willen proppen maar wie wil er nu zoveel kilo’s meesleuren? Zo min mogelijk bagage en toch nog altijd stijlvol voor de dag komen? Wij vroegen twee ervaren reizigers naar hun tips om er op reis altijd op je best uit te zien, ongeacht de gelegenheid.


Mix en match effen kleuren
“Ik reis waarschijnlijk met meer zwart dan welke andere kleur ook,” bekent Carolyn Bednar, een achtergrondzangeres uit Brooklyn, New York. Omdat ze voor haar werk veel verschillende outfits nodig heeft, pakt Bednar altijd zoveel mogelijk zwarte en witte items in omdat ze met effen kleuren veel verschillende looks kan samenstellen. “Een zwarte broek past bij al mijn kleurrijke topjes.” Neem basisstukken in effen kleuren mee en je zult versteld staan hoeveel combinaties je kunt maken met slechts enkele kledingstukken.

Doe je zwaarste schoenen aan
Volgens Bednar kun je je koffer zo licht mogelijk houden door je zwaarste schoenen aan te doen en lichtere in te pakken. “Ik draag altijd laarzen, zelfs op het vliegveld, maar in mijn koffer vind je ook altijd een comfortabel paar platte schoenen.” Door zwaardere stukken zoals laarzen of grote jassen tijdens het reizen te dragen houd je niet alleen je koffer lekker licht, maar ook je rug zal je dankbaar zijn.

Kledingrolletjes
Hoewel alles in je weekendtas gooien de snelste manier van inpakken is, is het zeker niet de meest efficiënte. “Ik rol alles op,” zegt Bednar. “Mijn broeken gaan opgerold aan de zijkant van mijn koffer.” Door kleding op te rollen bespaar je ruimte waardoor je meer plaats hebt om alle leuke dingen die je tijdens je weekendje weg hebt gescoord mee terug te nemen. Een win-win situatie, dus rollen maar!

Kreukvrije stofjes
Ayelet Gezow, een architect uit New York, gaat regelmatig de stad uit om te herbronnen en kijkt altijd goed naar de stof van de kleding die ze meeneemt. “Ik wil er voor zorgen dat de kleren die ik inpak niet snel kreuken,” zegt ze. Gezow kiest voor makkelijkere stoffen zoals katoen of jersey en vermijdt lastigere stofjes zoals linnen dat erg makkelijk kreukt. Check dus even het etiketje de volgende keer dat je die rok uit de kast trekt. Door minder kreukgevoelige stoffen in te pakken ben je minder bezig met strijken en meer met de leuke dingen van er even tussenuit te zijn.

Vergeet die koffer en kies een weekendtas
“Ik zeul niet graag dingen achter mij aan,” zegt Gezow. “Dus als ik een weekendje weg ga, neem ik liever mijn weekendtas mee. Hij heeft een draagriem die ik gewoon over mijn schouder gooi. Hij is klein en veelzijdig en ik kan ‘m altijd gemakkelijk dragen of ergens opslaan.” Nog een voordeel van een weekendtas is dat je hem als handtas kunt gebruiken. Dus de volgende keer dat je je afvraagt waar je al je spulletjes moet laten, grijp gewoon naar die weekendtas en weg ben je!

Meenemen
Licht inpakken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Volg deze eenvoudige inpaktips – zoals je kleding oprollen om ruimte te besparen of effen kleuren meenemen om outfitselecties te maximaliseren - en we garanderen je dat je klaar bent voor alles wat je weekendje weg te bieden heeft.


Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...