De short: zo kies én style je hem

De short: zo kies én style je hem

Niets doet meer aan zomer denken dan een frisse short. Maar hoe kies je nu dat perfecte exemplaar en hoe combineer je hem voor de beste look?


Een short is de perfecte basis voor je zomergarderobe. Met dit ene kledingstuk kun je namelijk heel wat verschillende looks creëren. Lees snel verder, want: combineren kun je leren!

Zo kies je de perfecte short

Als je het juiste exemplaar (lees: de volwasseneneditie) kiest, kom ook jij moeiteloos weg met een short.

  • Zorg ervoor dat je binnenste naad minstens 5 centimeter lang is. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je billen te zien zijn als je gaat zitten.
  • Ben je aan de kleine kant? Kies dan een vrij korte short om je benen langer te laten lijken. Een hoge taille versterkt dat effect nog.
  • Vermijd rafelranden: die zijn alleen leuk voor hele jonge meiden. Kies liever een short met omgeslagen zoom: dat kleine detail maakt de short én je look net meer gekleed.
  • Kies klassieke kleuren. Een zwart, kaki, wit, beige of marineblauw shortje is eindeloos te combineren en staat altijd elegant. Vermijd in ieder geval shorts in felle kleuren of met drukke patronen. Ze doen je figuur geen eer aan én je raakt er snel op uitgekeken.

Look 1: de casual look
Naar je werk, een middagje shoppen of lunchen met je moeder: met deze outfit kun je echt álle kanten op.

Tip: Zorg er altijd voor dat je short het enige gewaagde kledingstuk is dat je aanhebt. Een eenvoudig shirt met ronde hals zorgt bijvoorbeeld voor een stijlvolle, vrouwelijke touch. Combineer dit met een kaki blouse, een grote shopper en een plat sandaaltje voor de perfecte shopoutfit.

Bestel je gratis doseersysteem!

Bestel je gratis doseersysteem!

Slechts één bestelling per jaar. Gelieve een leveringstermijn van 6 weken in acht te nemen.

Geselecteerd proefmonster
Kies dit proefmonster niet
Proefmonster al besteld

Look 2: de stoere look
Met zo’n bikerjas krijgt je short meteen een ruig randje. Verzacht de look met een grappige en vrouwelijke tas en je kunt zo de deur uit.

Tip: Is je short een beetje wijder, zoals dit model? Kies dan een top die wat meer aansluitend is om je outfit in balans te brengen. Zo komen je vrouwelijke vormen goed uit.

Look 3: de elegante look
Hoezo, shorts kunnen niet elegant zijn? Draag er een top op in dezelfde kleur: door zo’n ton sur ton combinatie zie je er meteen heel vrouwelijk uit – zéker als je er ook nog hakken onder draagt.

Tip: Nude schoenen laten je groter lijken. Als je lang bent, kun je je short ook combineren met gekleurde laarsjes of hakken met enkelbandjes: die laten je benen juist wat korter lijken.

Pssst: Wil je je favoriete short eindeloos blijven combineren? Dan is het belangrijk dat de inhoud van je kledingkast ook extra lang meegaat. Kies voor Ariel 3in1 PODS om je kleding stralend schoon te wassen én als nieuw te houden. Zo ervaar je dat heerlijke ‘net gekocht’-gevoel, wasbeurt na wasbeurt. Jij hoeft niet meer zuinig te zijn op je lievelingskleren, want dankzij Ariel kun je eindeloos blijven experimenteren!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...