De perfecte das: zo koop en knoop je hem.

De perfecte das: zo koop en knoop je hem.

Bij chique feestjes of officiële gelegenheden hoort nu eenmaal een das. Lekker in het Leven legt uit hoe je een das kiest en hoe je hem knoopt. Tips dus die jij hém kunt influisteren.


De perfecte das: zo koop en knoop je hem.
Moet hij representatief in jasje, dasje? Dan is niets zo erg als sneeuw op de schouders van zijn pak en een scheefzittende das. Allebei kun je makkelijk voorkomen. Zorg voor een goede shampoo en volg onze dassenkoop- en knooptips!

De juiste das
Voel aan de stof: zijde van goede kwaliteit voelt zacht en soepel aan.
Check of de das schuin op de stof geknipt is. Alleen dan valt hij recht naar beneden.
Let ook op de achterkant van de das, daar waar beide kanten samenkomen. Bij een goede das houdt een steek de flappen van de das samen. Op die manier blijft de das beter in vorm.

Zo herken je een das met stijl
Een goede das is tussen 132 en 147 cm lang. Grote mannen hebben een langere das nodig. Stem de breedte van de das af op de reversbreedte en de boord van het overhemd. Een chique das is sober: ga voor effen, gestreept of een subtiel patroon. En stem de das af op het pak en het hemd waar hij het bij gaat dragen. Teveel van hetzelfde is leuk, maar niet als het ook stijlvol moet zijn: dus geen gestreepte das bij een gestreept pak of een hemd met een opvallend dessin en een flashy das.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De perfecte knoop
De ‘four-in-hand’ is de eenvoudigste en meest gangbare manier om een das te knopen. We leren je in een paar simpele stappen de knepen van het dasknopen. Ga voor een grote spiegel staan zodat je je hele bovenlichaam kunt zien. Doe de das om en zorg dat het bovenstuk tot net onder je riem reikt, want door het knopen zal dat iets korter worden en de perfecte das komt tot net boven de broeksriem. Kruis het voorstuk boven het achterstuk. Draai vervolgens het voorstuk terug onder het achterstuk. Draai het voorstuk nogmaals rond het achterstuk en trek het dan door de lus. Hou de knoop heel los met je wijsvinger en steek dan het voorstuk door de voorste knoop. Span nu de knoop zachtjes aan door met de ene hand de knoop vast te houden en met de andere hand aan het achterstuk te trekken. Let er op dat het smalle uiteinde van de das iets korter of precies even lang is als het brede uiteinde.

Toch nog een beetje in de knoop?


Ontdek al onze mode & beauty tips op Style United

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...