Bescherm je kleding tegen motten

Bescherm je kleding tegen motten

Zorg dat er geen motten in je kledingkast kunnen komen en hun larven geen schade meer aan je favoriete outfits kunnen brengen. Hoewel het mottenlarven zijn die je kleding aanvreten, is het de vrouwelijke mot die de eitjes legt - enkele honderden per keer. Dus bescherm je kledingkast tegen die vervelende motten!


Alternatieven voor mottenballen
Geen fan van de geur van mottenballen? Geen zorgen, er bestaan genoeg alternatieven voor die muffe balletjes. Een van de meest gebruikte natuurlijke middeltjes tegen motten is lavendel. De heerlijke geur van lavendel weert motten uit je lievelingsstukken van wol en bont. Voor een kleine kledingkast zijn een of twee lavendelzakjes al voldoende om geen mottengaatjes in je kleding te krijgen. Als je geen lavendel bij de hand hebt is lavendelzeep een prima alternatief. Open gewoon de verpakking van een lavendelzeep en leg de zeep in je kast. De zeep heeft dezelfde geur af als de gedroogde bloemen, en is een stuk aangenamer dan de geur van mottenballen!

Nog een effectieve, meer natuurlijke manier om motten te bestrijden is de schil van citrusfruit. Motten houden niet van de sterke citrusgeur van citroen- en sinaasappelschillen. Dus gooi de schil niet weg nadat je een sinaasappel hebt gegeten, droog hem en stop hem in linnen of mousseline zakjes. Met deze simpele remedie ben je supersnel en eenvoudig van je motten af. Je kunt de sinaasappelschil ook gewoon in hoekjes in je kast of op schappen leggen, zo verjaag je niet alleen de motten, maar ook de kat als die de vervelende gewoonte heeft om in je kast te kruipen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

De geur van cederhout is ook effectief tegen motten. Leg een stukje cederhout onder je kleding en het heeft onmiddellijk effect. Sommige winkels verkopen speciale cederblokjes voor kledingkasten.

Als de natuurlijke aanpak niet werkt, dan kan je chemische anti-mot producten gebruiken die je in kleine zakjes koopt. Hang deze in je kledingkast en vervang ze om de drie maanden.

Heb jij ook zo'n hekel aan de geur van mottenballen en gebruik jij natuurlijke middeltjes om motten te bestrijden? Laat het ons weten door op 'schrijf een artikel' te klikken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...