Vergeet je nagels niet!

Beauty
22/04/2021
Ontdek onze top tips voor prachtig verzorgde handen en nagels – zo zie je er altijd tip-top uit!

Vergeet je nagels niet!

Je nagels en handen goed verzorgen is geen overbodige luxe. Want je handen verraden je leeftijd nog sneller dan je gezicht. De huid op de rug van je hand is namelijk heel dun en er is bijna geen onderhuids vetlaagje om je huid te ondersteunen. Rimpeltjes zie je daarom meteen. Begin dus vandaag met goede handverzorging.

Elke dag
Je handen staan dagelijks bloot aan zon, kou, zeep en andere invloeden van buitenaf. Gebruik daarom elke dag een handcrème. Spoel je handen af als je met schoonmaakmiddelen hebt gewerkt, droog ze goed af en smeer ze in met een verzorgende handcrème.

Elke week
Een keer in de week verwen je je handen en je nagels. Neem lekker de tijd en zorg dat je het lijstje hieronder in huis hebt:

  • Nagellakremover zonder aceton
  • Watjes
  • Nagelvijl (karton, fijnkorrelig)
  • Scrubcrème
  • Kommetje warm water
  • Voedende olie (bijv. olijfolie)
  • Bokkenpootje
  • Nagelriemolie
  • Verzorgende handcrème

Ga lekker aan een tafel zitten, zorg voor goed licht en een lekker muziekje. Verwijder oude nailpolish met een watje met nagellakremover zonder aceton. Haal ook het vuil onder je nagels weg en vijl ze mooi in vorm. Vijl altijd een zelfde kant op, dat voorkomt scheurtjes in de nagels. Scrub nu je handen en nagelriemen met scrubcrème en was je handen met een zachte zeep. Doe wat voedende olie in een kommetje met lauwwarm water en hou je handen daar een paar minuten in. Droog je handen af. Masseer je nagelriemen met de nagelriemolie en duw met een bokkenpootje de nagelriemen zachtjes terug. Masseer je handen met een verzorgde handcrème.

Eerst een basislak
Je kunt je nagels nu lekker lakken. Breng eerst een laagje basislak aan, bijvoorbeeld transparante nagelverharder en laat dit goed drogen. Daarna kun je een kleurtje opbrengen. Welke kleur nailpolish je kiest, hangt af van wat je aan hebt. Draag je veel bruin, dan zijn goudachtige kleuren mooi. Draag je veel zwart, dan zorgen rode nagels voor een mooi contrast. Draag je veel kleuren door elkaar, dan kun je ook kiezen voor een blanke lak. Een french manicure is handig als je het verschil tussen kortere en langere nagels wilt camoufleren. Het witte randje maakt de korte(re) nagels optisch langer.

French of in kleur?
Je nagels netjes lakken is nog een hele kunst. Hou elk laagje zo dun mogelijk. Je hoeft niet de hele nagel met nailpolish te bedekken, je kunt de gewenste vorm van je nagels accentueren, zodat je nagels en vingers langer en slanker lijken. Bijvoorbeeld door zo dicht mogelijk bij de onderkant van je nagels te beginnen en aan de zijkanten juist enkele millimeters over te houden. Probeer dit in drie keer te doen: een streep in het midden en twee aan de zijkanten. Begin altijd bij je pink en werk naar je duim toe. Zo voorkom je dat je over je natte nagels heen moet werken. Voor een french manicure trek je in één keer met de witte nailpolish een lichtgebogen lijntje van ± 4 mm aan de bovenrand van je nagels. Als er nagellak aan de onderkant van je nagel komt, haal dit weg met het wattenstaafje dat je in wat remover hebt gedoopt. Het duurt even voor je een mooie lijn kunt trekken: gewoon vaak oefenen. Lak daarna over je hele nagel, dus ook het witte randje, een transparante zachtroze lak. Twee laagjes lak is waarschijnlijk het mooist. Laat dit enkele minuten drogen.

Glans en bescherming
Zijn je nagels naturel, dan breng je daarna een transparante topcoat aan. Die zorgt ervoor dat je nagels mooi gaan glanzen. Bovendien blijft je nailpolish zo veel langer zitten. Je houdt ze wel een week lang mooi, en na een week herhaal je alles weer van voren af aan.

Zo hou je je handen mooi
Wees lief voor je nagels. Gebruik ze niet om nietjes uit papier te halen. En echt mooie nagels beginnen bij gezonde nagelriemen. Verzorg je nagelriemen daarom goed. Masseer je ze twee keer per week met nagelriemolie en peuter er niet aan! Draag handschoenen bij het schoonmaken, tuinieren of afwassen en smeer je handen regelmatig in met handcrème.