Er jonger uitzien met make-up

Beauty
22/04/2021
Maak jezelf jonger met de juiste make-up en enkele weetjes over opmaken. Mooi met make-up advies!

Hoe breng je make-up aan om jonger te lijken? Rimpels zijn onvermijdelijke ouderdomsverschijnselen, maar ze weerspiegelen zowel de gelukkige tijden als de moeilijke momenten uit je leven ... Ze vormen jouw persoonlijkheid en dragen bij tot je charme! Toch is het willen uitwissen van de sporen van de tijd niet meer dan normaal. En daarvoor hoef je niet meer te doen dan je mooi te maken! Dus, om de do's-and-don'ts van anti aging make-up te kennen: volg de gids!

Jonger lijken: gewoon weten hoe je make-up aanbrengt

Dit zijn eenvoudige trucjes om de kleine onvolmaaktheden die bij je leeftijd horen te verdoezelen. Natuurlijk kun je ook een afspraak maken in een schoonheidssalon, waar je alle producten en kleuren kunt bestuderen en kunt zien hoe de schoonheidsspecialiste ze aanbrengt. Later kun je thuis hetzelfde doen en zelf een jonger makende make-up aanbrengen. Maar hier krijg je alvast een paar tips.

  • Tip 1 voor verjongende make-up: breng fond de teint aan met een penseel om de rimpels te vervagen. Met een penseel kun je de huid gladstrijken - die door de jaren heen minder egaal is geworden. Zo krijg je een mooi effen afwerking zonder al te veel product te moeten gebruiken. Het resultaat ziet er natuurlijk uit.
  • Tip 2 voor verjongende make-up: gebruik een crème als blush. Een crème geeft een frisse en mooi glanzende blos op je wangen, net als bij een baby. Als antirimpel tip geef je de voorkeur aan warme tinten, eerder rozige dan oranje tinten. En die breng je op de bolle kant van de wangen aan, maar vooral hoog genoeg om te vermijden dat je trekken er hol of vermoeid gaan uitzien.
  • Tip 3 voor verjongende make-up: kies huidtinten. Zachte huidtinten verzachten de gelaatstrekken die door de tijd wat verhard zijn. Die antirimpel tip geldt ook voor je handen. Het is beter nagellakken in lichte tinten te kiezen: beige of roze. En uiteraard zal je huid er des te mooier uitzien naarmate je beter slaapt. Want slaap is het allerbeste schoonheidsproduct!
  • Tip 4 voor verjongende make-up: de lijn van je wenkbrauwen donkerder kleuren. Voor een minder vermoeide oogopslag als je wenkbrauwen wat zijn uitgedund, zet je ze aan in een iets donkerder tint. Je epileert ze om de blik te openen en hertekent de bovenlijn met een oogschaduw of een crayon in dezelfde kleur. Jezelf opmaken is iets wat je moet leren! Geef ook aandacht aan je haar en gebruik een herstellende shampoo.
  • Make-up om er jonger uit te zien, tip 5: je gezicht masseren voor je make-up aanbrengt. Masseer je hydraterende crème in cirkels in je gezichtshuid. Deze make-up tip activeert de bloeddoorvoer, brengt weer kleur in je gezicht en ontspant je trekken. En daardoor ga je er ook jonger uitzien.

Als antirimpel tips zijn er ook dingen die je beter kunt vermijden. Dit is het vervolg van ons lijstje met tips om er jonger uit te zien met make-up: nu word je pas echt mooi!

  • Make-up om er jonger uit te zien, niet-doen tip: fond de teint uitsmeren over je hele gezicht. Je wilt geen gezicht dat eruit ziet als een masker onder drie millimeter fond de teint. Dat is zo fout! Je brengt de materie vanuit het midden van je gezicht aan en smeert zachtjes uit naar je haarlijn. De kunst zit in het egaliseren zonder al te veel aan te brengen.
  • Make-up om er jonger uit te zien, niet-doen tip: geïriseerde make-up kiezen. Absoluut te vermijden. De kleine glanzende deeltjes gaan regelrecht de rimpels in en trekken het licht naar zich toe. Het enige wat je ziet zijn de rimpels!
  • Make-up om er jonger uit te zien, niet-doen tip: een te vette dagcrème gebruiken. Met een te vette dagcrème kan je make-up niet in je huid doordringen. Zo kan je make-up er ook niet naturel uitzien. Vandaar dat je fond de teint of poeder ook weer naar de rimpels afglijden en ze accentueren.
  • Make-up om er jonger uit te zien, niet-doen tip: een matte lippenstift gebruiken. Matte lippenstift verhardt je trekken en verdunt je lippen. Om er jonger uit te zien, is het beter je mond voluptueus aan te zetten met een gesatineerde lippenstift in een zachte kleur. En natuurlijk zorg je voor een stralende glimlach met een efficiënte tandpasta.
  • Make-up om er jonger uit te zien, niet-doen tip: mascara aanbrengen op de onderste wimpers. Alles wat je trekken naar beneden haalt moet worden vermeden. Mascara op je onderste wimpers ligt als lood op je ogen. Bovendien levert het een schaduw onder de ogen op, die wallen en rimpels accentueert.

Zacht, licht en vooral natuurlijk: dat is het geheim van een verjongende make-up. En ook al ben je nog jong wanneer je 35 bent, of 55, of zelfs 75, dit advies komt op elke leeftijd van pas!

En jij, wat zijn jouw kneepjes om er jonger uit te zien wanneer je je gezicht opmaakt?