Waarom je elke avond je make-up moet verwijderen

Waarom je elke avond je make-up moet verwijderen

Er zijn maar weinig vrouwen die zonder make-up de deur uit gaan.


Het kan je sterkste punten accentueren, je kunt er eindeloos veel stijlvolle looks mee creëren en je zelfvertrouwen een boost geven. Maar soms vergeten we een van de belangrijkste dingen van make-up: het verwijderen. Na een lange werkdag of een avondje uit hebben we nogal eens de neiging gewoon in bed te kruipen zonder de tijd te nemen om ons gezicht te reinigen. 

Toch is het heel belangrijk om je make-up voor het slapengaan te verwijderen. Want make-up verstikt de huid en moet dus verwijderd worden zodat de huid ’s nachts kan herstellen. Gebruik deze nuttige en tijdsbesparende tips zodat je gezicht er altijd stralend uitziet.

Langetermijnschade
Als je ’s avonds nooit je make-up verwijdert, kan dit langetermijnschade opleveren en je huid zelfs vervroegd verouderen: make-up vult de poriën en wordt door de huid geabsorbeerd. Als je met make-up op gaat slapen kan het zijn dat je wakker wordt met huidirritaties of puistjes. Het is extra belangrijk om mascara en eyeliner te verwijderen want deze producten kunnen oogontstekingen veroorzaken.

Wonderremover
Kies een make-up remover die bestemd is voor jouw huidtype. En voor die keren dat je echt te moe of lui bent om je gezicht goed te reinigen, dan kan je make-updoekjes gebruiken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Reinigen
Nadat je je make-up hebt verwijderd volg je je gewoonlijke verzorgingsroutine met een hydraterende dag- of nachtcrème.

Drastische maatregelen
Stel dat je gisterenavond je make-up niet hebt verwijderd, wat kan je vandaag doen om de mogelijk schade te beperken? Een eerste-hulp-plan: 
• Gebruik een goede reiniger om make-up te verwijderen en de huid voor te bereiden voor exfoliatie. 
• Exfolieer of scrub op een natuurlijke manier met een mengsel van 1 eetlepel bruine suiker en een eetlepel natuurhoning. Wrijf in cirkelvormige bewegingen in je huid om poriën te bevrijden van verstoppingen en make-up. Het is aan te raden om dit eens per week te doen. Het levert je een stralend en fris gezicht op door de gebooste circulatie.
• Als je de tijd hebt laat je zelfgemaakte scrub dan 15 minuten zitten als masker.
• Spoel af en maak je gezicht schoon.

Niet doen!
Het is al erg genoeg om met je make-up op te gaan slapen, maar het is nog erger er vervolgens nog een dag mee te blijven rondlopen. Jonge vrouwen maken zich hier het meest schuldig aan. Ze slapen er mee, werken het ’s ochtends een beetje bij en lopen de deur uit.

De huid is je grootste orgaan. Slaap revitaliseert je lichaam en eigenlijk zou je hetzelfde moeten doen met je huid.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279