Modern vintage

Modern vintage

Het verleden blijft fascineren, maar we noemen het geen retro meer. “Het Modern Vintage-concept is veel aanlokkelijker”, vindt Pat. Ze beschrijft hoe zij historische schoonheidstrends voor ogen en lippen up-to-date maakte voor het komende seizoen.


Tango stond model voor ronduit sensuele lippen en tonale kleuren, maar dan in een hedendaagse frisse uitvoering. Pat heeft zeer uiteenlopende inspiratiebronnen, van de stomme film uit de jaren twintig en de Parijse chic anno 1950 tot de onvervalste seventies-glamour. Keer op keer creëert Pat Modern Vintage door moderichtlijnen uit vervlogen jaren te moderniseren.

Rouge accenten

De rode lippen van weleer worden afgestoft en aangepast aan hedendaagse schoonheidsnormen. Anna Sui's Parijse seventiesshow was een knipoog naar de beruchte Club Sept en het werk van illustrator Antonio Lopez. Pat stopte de klassieke kersenrode lippen uit de jaren veertig en zeventig in een nieuw jasje, lees: romige textuur met een vorm passend bij een stripheldin.

Voortbordurend op dit rode thema selecteerde ze bessenkleurige tinten voor de ogen en wangen. Moderne glamour ten voeten uit! Dior knikte beleefd naar de jaren vijftig en dook in de eigen archieven. Gewaagde rode lippen in drie verschillende tinten – blauwrood, oranjerood en rozerood – verlenen een eigentijdse twist aan het vrouwelijke statuut van Dior.

Bij Loewe inspireerde een 'hedendaagse Marie Helvin' tot glanzende kersenrode lippen: zij frissen de look op met hun interessante textuur.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Moderne ogen

Prada lonkte naar de fifties en Pat sloot daarbij aan met duidelijk aanwezige eyeliner en gebleekte en vervolgens opnieuw gekleurde wenkbrauwen – een supermodern statement.

Ook de kokette look van Louis Vuitton, typisch voor de sixties, is wat Pat onder vintage verstaat. Zij ging aan de slag met de lange, dikke wimpers van toen en creëerde een look die zij omschrijft als "New York-downtown ontmoet oude Parijse chic". Door de valse wimpers in lagen aan te brengen wordt het allemaal meer 'nu' dan 'toen'.

Door de ogen van Nina Ricci keken we eveneens naar Modern Vintage. Met bruine gelaagde tinten, een fijn ooglijntje en een lief schoonheidsvlekje krijgen we hier een moderne interpretatie van de schoonheid van weleer.

Hoe creëer je de look?

1.  

Voor een onberispelijke huid: Xperience Weightless Foundation met de vingertoppen aanbrengen.

2.  

De wenkbrauwen kammen en donker kleuren met Eyebrow Pencil 'Hazel'.

3.  

Laat de huid gezond stralen door Flawless Perfection Blush in de kleur Soft Amber net onder de wangen aan te brengen met een kwastje.

4.  

Masterpiece Colour Precision Eyeshadow in Pearl Beige over de oogleden en de binnenste ooghoeken aanbrengen; de onderste wimpers aflijnen met Liquid Effect Pencil in de tint Silver Spark.

5.  

Masterpiece Glide & Define Liquid Liner Black voorzichtig tegen de bovenste wimpers aanzetten; de lijn dikker maken door hem wat te vervagen. De wimpers dik aanzetten met False Lash Effect Mascara Black.

6.  

Een schoonheidsvlekje, getekend met Liquid Effect Pencil 'Brown Blaze', staat erg koket. Kleur het natuurlijk roze van de lippen wat donkerder.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279