Modern Minimal Glamour

Modern Minimal Glamour

“Bij Prada zagen we heel luxueuze stoffen maar die bewerkt zijn zodat dat ze gedragen lijken. Dát wilden we laten terugkomen in de maquillage”, zegt Pat. De lippen en de mascara werden dus een beetje vervaagd maar op een verzorgde manier en de look werd al snel een microtrend. “Het zag er fris en spontaan uit en iedereen was er dol op.”


In andere shows lag het accent op één aspect van de make-up. Bij Dior vielen bijvoorbeeld de lippen en vooral hun vervaagde contour op. De inspiratie voor het effect was een boeket verwelkte rozen, waarvan de buitenste bloemblaadjes verkleurd zijn. "Met de illusie van een kleinere mond krijg je het effect dat de modellen er heel erg chique en netjes uitzien." Voor Louis Vuitton was de kleur uitsluitend met de vingertoppen aangebracht, terwijl bij Miu Miu de mond eerst een rijke rode kleur kreeg die vervolgens werd weggeveegd.

Deze techniek werkt ook goed wanneer de focus op de ogen ligt. Zo bracht Pat een transparante gloss aan over een perfecte rode smokey eye. Voor Yohji Yamamoto deed ze hetzelfde maar koos ze voor een grijze ondertoon. En ook bij Diesel en Givenchy kreeg de oogmake-up een laagje gloss. Bij Louis Vuitton werd de oogschaduw en gloss zelfs naar met de vinger lichtjes opwaarts uitgeveegd. "Door de glosslaag lijkt het misschien alsof je al dat harde werk ongedaan maakt maar dankzij de transparantie zorg je eigenlijk voor een jonge, spontane uitstraling”, vertelt Pat.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Daarnaast had je ook shows waar de make-up volgens de regels van de kunst werd aangebracht maar zeker niet ouderwets oogde.  Zo zette Pat voor Dolce & Gabbana een bordeaux en matte mond neer. En bij Bottega Veneta stemde ze de lippen van de modellen helemaal af op de roodbruine stoffen van de collectie in combinatie met een bruine smokey eye. "Het zag er spectaculair uit. Glamour, vintage, prachtig."

TIP: Deze look vraagt enige techniek want die maakt net het verschil tussen een mooie nonchalante look en een ietwat slordige poging. Bij Miu Miu trok Pat eerst met een potlood een lijntje op de contouren van de lippen. Die kleurde ze dan in en poederde ze af vooraleer zij de kleur vervaagde met een tissue.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279