Makkelijke make-up – van kantoor tot feestje!

Makkelijke make-up – van kantoor tot feestje!

Gebruik je niet zo vaak uitbundige feestmake-up? Ontdek hier hoe je eerst een mooie basis voor overdag maakt en die snel en gemakkelijk omtovert tot een feestelijke look voor een after-work party.


Stap 1: bereid je huid voor
Je huid moet schoon en fris zijn voordat je je make-up aanbrengt. Gebruik een vochtinbrengende dagcrème, balsem je lippen en borstel je wenkbrauwen, je kunt hiervoor een oud (schoon en droog!) mascaraborsteltje gebruiken.

Stap 2: je gelaat
1. Gebruik foundation: zoals de naam al zegt is dit de fundering van je look. Breng het niet te dik aan, want een frisse teint betekent geen dikke lagen make-up. Werk van het midden van je gezicht naar buiten toe. Tip: test de foundation eerst eventjes om zeker te zijn dat je de juiste, natuurlijke kleur hebt en gebruik een make-up sponsje voor een professionele finish.

2. Camoufleer: Gebruik een zacht borsteltje of sponsje om concealer rond je ogen aan te brengen. Met ditzelfde borsteltje kun je de foundation rond je oren en haarlijn goed laten uitvloeien. 

3. Poeder: Poeder niet je hele gezicht, enkel waar het nodig is zoals op je T-zone (voorhoofd, neus en kin).

4. Geef vorm aan je gezicht: Foundation en concealer geven je al snel een te egaal en onnatuurlijk ‘plat’ gezicht. Gebruik daarom blush of bronzer om je gezicht vorm te geven. Zuig je wangen in en breng de bronzer aan in een opgaande beweging over je wangen. Gebruik ook een beetje bronzer langs de haarlijn en jukbeenderen. 

Stap 3: je ogen
1. Gebruik een glanzende oogschaduwcrème om je ogen te accentueren. Je kunt hiervan ook een klein beetje onder je ogen aanbrengen voor een extra schittering! Oogschaduwcrème is een goede basis waarop poeder mooi blijft zitten. 

2. Gebruik oogschaduw voor een warme look. Koraalkleur, oranje en perzik passen bij iedere kleur ogen. Werk omhoog vanaf de wimperrand tot de vouw van je ooglid. Ook hiervan kan je prima een beetje onder het oog aanbrengen.  

3. Zet je ogen in de kijker. Eyeliner breng je het beste niet aan in één rechte lijn, maar stippel je langs de wimperlijn (je gaat het zometeen toch blenden). Begin boven vanuit je ooghoek en werk naar buiten toe. Onder je oog begin je pas in het midden van je oog, anders lijken je ogen kleiner. 

4. Gebruik bruine oogschaduw alleen in de buitenste hoeken van je ogen. Met een grote borstel meng je het gemakkelijk met andere oogschaduw, zodat je geen aparte kleurvlakken en lijnen ziet. 

5. Smoky eyes! Laat de eyeliner mooi overvloeien in zwarte oogschaduw. Zwarte oogschaduw met een matte finish is niet zo hard als een vloeibare eyeliner en is de perfecte manier om je ogen extra power te geven. Gebruik een kwastje met een schuine hoek en schud het teveel aan poeder er eerst af. 

6. Gebruik mascara. Altijd. Het liefst een mascara die lengte creëert en definieert. Op je bovenste wimpers mag je meerdere laagjes opbrengen. Op je onderste wimpers gebruik je mascara subtieler. 

Makkelijke make-up

Stap 4: Wangen en lippen
1. Met koraal of perzikkleurige blush zorg je voor een tropische vakantielook. Glimlach en breng de blush aan met een grote kwast in een uitwaartse en opwaartse beweging op de appels van je wangen. 

2. Maak af met lipgloss. Lipgloss is perfect voor overdag. Een zachte glans in een natuurlijke kleur, zoals koraal, staat altijd. Voor meer uitgesproken lippen gebruik je een lippotlood voordat je de gloss aanbrengt. Maar let wel op dat het geheel mooi in elkaar overloopt: lippen en wangen gaan hand-in-hand en de kleuren moeten overeenstemmen. 

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
Makkelijke make-up

Een beetje extra voor ‘s avonds
Met slechts een paar extra stappen tover je je make-up van overdag om tot een feestelijke look voor 's avonds.

Stap 1 Gebruik een bruine eyeliner en kleur het ooglid (ga niet hoger dan de vouw in je ooglid).

Stap 2 Breng een donkere oogschaduw aan over de eyeliner.

Stap 3 Frame je ogen met zwarte eyeliner. Gebruik zwarte oogschaduw en een klein borsteltje om de eyeliner goed te blenden.

Stap 4 Kleur je wenkbrauwen met bruine oogschaduw en een borsteltje met een schuine hoek.

Stap 5 Breng nog een laagje mascara en blush aan.

Stap 6 Gebruik een lippotlood en een donkerdere lipgloss om je lippen te benadrukken.

Stap 7 Camoufleer waar nodig met een goede concealer, zeker rond de ogen en neus. Gebruik alleen poeder indien nodig. 

Tips
Gebruik verschillende kleuren camouflage. Werk met een concealer voor je T-zone die twee tinten lichter is dan je huid, zo geef je je gezicht meer nadruk en karakter. 

Voor perfecte smoky eyes gebruik je zwarte eyeliner op de binnenrand van je onderste oogleden. Gebruik een klein borsteltje met schuine kant om hierover voorzichtig zwarte oogschaduw aan te brengen. Zo loopt je eyeliner niet uit. 

Veel gemaakte fouten zijn de verkeerde kleur foundation of simpelweg teveel make-up. Het is namelijk de bedoeling dat je niet kunt zien dat je foundation op hebt – het is belangrijk de tint perfect af te stemmen op je eigen huidskleur. 

De verkeerde soort foundation is ook vaak een probleem. Als je een droge huid hebt, gebruik dan nooit een poederfoundation en als je een vettigere huid hebt dan gebruik je beter geen vloeibare foundations.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...