Bruidsmake-up voor bruidsmeisjes

Bruidsmake-up voor bruidsmeisjes

Wil jij het perfecte bruidsmeisje zijn op een bruiloft? Dit zijn enkele stap-voor-stap bruidsmake-up tips voor bruidsmeisjes.


“Jij mag mijn bruidsmeisje zijn”: van dit nieuws wordt je natuurlijk erg blij, maar bruidsmeisje zijn op een bruiloft begint al snel op een hindernissenparcours te lijken. Naast de jurk en de accessoires die vaak gekozen worden door de bruid is de make-up uiterst belangrijk voor een bruidsmeisje. Minstens zo belangrijk als het feestkapsel en de make-up van de getuige! Hoe ziet de make-up van een bruidsmeisje eruit? Dit zijn onze tips.

Bruidsmeisje: Vóór de make-up…

Vóór je je met de make-up gaat bezighouden, moet je natuurlijk weten welke rol het bruidsmeisje eigenlijk speelt. Het bruidsmeisje heeft niet dezelfde taak als de getuige, die de documenten ondertekent op het stadhuis en/of in de kerk. De traditie van een bruidsmeisje is van de Angelsaksische landen naar ons overgewaaid en is dus niet verplicht, in tegensteling tot een getuige.

Het bruidsmeisje helpt de bruid niet alleen om vaarwel te zeggen tegen het jonge meisjesleven, ze begeleidt de bruid ook tijdens de ceremonie. De confetti en bloemblaadjes worden natuurlijk overgelaten aan de kleine meisjes. Omdat het bruidsmeisje vaak deel uitmaakt van de bruidsstoet, is het essentieel dat haar make-up is afgestemd op de kleuren die het bruidspaar heeft gekozen.

.

Make-up tips voor bruidsmeisjes

Eerst bereidt je je huid voor op de bruidsmake-up . De dag ervoor gebruik je een zachte scrub om onze huid te zuiveren en dode huidcellen te verwijderen.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Test de make-up een week van tevoren uit als je het product nog nooit hebt gebruikt. Een allergische reactie op de grote dag zelf zou een regelrechte ramp zijn!

Begin met een foundation die aangepast is aan je huid: een iets donkerdere foundation voor een lichte huid en omgekeerd. Geen paniek als de foundation vlekken heeft gemaakt: een goed wasmiddel klaart de klus. Breng de foundation met kleine cirkelbewegingen aan op voorhoofd, wangen en kin, en laat deze ook doorlopen in de hals voor een gelijkmatig effect. Deze basis van de bruidsmake-up werk je af met een beetje roze (lichte huid) of goudkleurige powder blush (iets getinte huid).

Het is heel belangrijk dat je voor de bruidsmake-up de kleur kiest die goed bij je ogen past (geen groen en blauw voor blauwe ogen, grijs en zwart voor bruine ogen, blauw en groen voor groene ogen). Ook als de make-up van het bruidsmeisje volledig afgestemd moet zijn op de themakleuren van de bruiloft, mag je je natuurlijke kenmerken niet uit het oog verliezen en jezelf zomaar wat opmaken! Na het kiezen van de kleur gebruik je lichte oogschaduw op het bovenste ooglid en een donkerdere kleur vanaf de binnenkant van het oog tot aan de buitenkant. Een beetje oogpotlood en mascara volstaan. We mogen niet vergeten dat de bruid de échte ster is!

Ben jij al eens getuige of bruidsmeisje geweest?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Vrouwen onder elkaar, praat mee!