Het wordt stilaan frisser, maar de herfsttinten in je make-up stralen warmte uit!

Het wordt stilaan frisser, maar de herfsttinten in je make-up stralen warmte uit!

Een schitterende herfstmake-up in iets donkerdere kleuren zorgt voor een look die perfect bij het najaar past.


Het wordt stilaan frisser: de zonnecrème heb je niet meer nodig, je hebt de hydraterende crème bovengehaald en je bereidt je voor op je routine voor een winterse huidverzorging. Nee maar, wacht even! In de herfst zijn er best nog veel mooie dagen en gezellige avondjes uit met vrienden, voordat de kou echt zijn intrede doet. Ga lekker uit eten en feesten... met een hippe make-up waarmee je er de hele tijd stralend uitziet.

Je make-up aan de herfst aanpassen

In het begin van de herfst gebruik je warmere kleuren voor je make-up en iets vettere texturen. Begin met een grondige peeling van je gezicht om de poriën te verfijnen en het geleidelijk vervagen van je zonnegloed te begeleiden. Uiteraard moet je je huid zorgvuldig hydrateren. Het is nog mooi weer: kies voor een dagcrème SPF 20 om te genieten van de laatste warme avonden op het terras zonder last te hebben van de zon.

Een waterproof mascara is niet meer nodig, maar in de herfst doe je jezelf een plezier met iets donkerder tinten: goudbruin, pruim of koper. Om de zomer op je gezicht langer te laten duren kun je je herfstmake-up met een poederlaagje in een frisse tint afwerken.

Maar pas op dat je het niet overdrijft: je gezicht moet er niet oranje gaan uitzien! Kies zorgvuldig de juiste tint uit voor je fond de teint of gezichtspoeder: alleen een tint die bij jouw huidskleur past garandeert een natuurlijke, gezonde uitstraling. Vraag eventueel advies bij een schoonheidsspecialiste om van start te gaan met gepaste make-upreflexen voor de herfst.

Herfstmake-up, stap voor stap

Zo creëer je een intensere make-up voor overdag en de warme herfstavonden:

Stap 1: smokey eyes

Wil je de ogen van een vamp, dan is ‘smokey’ ideaal! Begin met het aanbrengen van een grijze of zwarte eyeliner net boven je wimpers. Smeer de kleur daarna met je vinger naar boven uit. Als je de kleur van je eyeliner goed uitkiest, krijg je op deze manier snel en efficiënt een ‘smokey’ effect rond je ogen. Dit is de eerste stap in je herfstmake-up.

Stap 2: mooie wimpers

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Vergeet de mascara, die maar al te vaak gaat korrelen en je wimpers aan elkaar plakt. Als je echt sensationeel wil zijn, laat je in je make-up niets aan het toeval over. Breng valse wimpers aan voor de pin-up look waar je altijd al van hebt gedroomd.

Knip ze met een schoon, scherp schaartje voorzichtig op de gewenste lengte in functie van de oogopslag die je wilt bereiken en breng ze aan met behulp van transparante lijm en een epileerpincet. Vergeet niet dat je al doende leert! Valse wimpers aanbrengen is niet altijd een makkie, maar hoe vaker je het doet, des te behendiger je wordt. Laat de moed niet zakken!

Stap 3: een slimme gelaatscontour

Gebruik een corrigerende crème om oneffenheden en kleine puistjes te bedekken. Ga daarna over tot het contouren aan de hand van twee fonds de teint (de ene iets lichter dan je gelaatskleur, de andere iets donkerder). Je kunt ook een snellere methode toepassen met twee poeders om vorm te geven aan je gezicht en je natuurlijke reliëfs te accentueren of... juist niet, om de natuur slimmer af te zijn. Gebruik de donkere fond de teint in de holte van je wangen en de lichtere op het plat van je neus en op je jukbenen. Laat licht en donker in elkaar overvloeien voor een natuurlijk effect.

Stap 4: verleidelijke lippen

In de zomer trek je alle blikken door je charmes uit te spelen met een lipgloss in een natuurlijke kleur. In de herfst vind je de lippenstiften terug waar je altijd al van hebt gehouden. Je zou ook een vloeibare lippenstift kunnen gebruiken voor een langdurig effect. Belangrijk is dat je een elegante kleur kiest en het niet overdrijft om vooral de juiste balans te houden tussen de make-up rond je ogen en die van je lippen.

Stap 5: make-up voor je eerste herfstparty?

Voor je make-up voor een speciale herfstparty pas je dezelfde technieken toe en kun je tinten gebruiken die je gezicht iets sterker aanzetten: koolzwart in plaats van muisgrijs, pruim in plaats van koper… voor een feestje kun je immers uitgaan met iets sterker aangezette ogen en lippen. En waarom zou je het niet afwerken met opgestoken haar? Een knot is een klassieker die nooit uit de mode gaat, praktisch en handig tegelijk: in een iets nonchalantere versie kun je dit met een gesofisticeerde make-up compenseren.

Nu ben je helemaal klaar voor de eerste herfstdagen, en perfect opgemaakt bovendien… Zie het als opwarming voor je make-up voor de eindejaarsdagen! Een laatste tip voor je herfstmake-up: als je kiest voor donkere make-up voor je ogen, vermijd dan het accent te veel op je wenkbrauwen te leggen. Hou ze in dat geval eerder discreet.

En jij, hoe pak jij je make-up voor speciale herfstfeestjes aan?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Mike2

Mike2

gemeld

Waardeloos artikel: hersttinten zijn warme !kleuren en geen koel kleuren donkergrijs!, zoals op de foto.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Lekker in het Leven
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279