Grote schoonmaak in je beautycase

Grote schoonmaak in je beautycase

Je huis is eens in de zoveel tijd toe aan een flinke schoonmaakbeurt, maar je beautycase ook.


Bacteriën zijn namelijk dol op cosmetica. Als je make-up te lang bewaart, vermindert de werking ervan en vergroot je bovendien de kans op allergische reacties. Kortom, tijd om een paar zaken weg te gooien!
Tip 1: Crèmes en foundations

Op de meeste verpakkingen vind je een symbooltje (een potje met een open deksel) en bijvoorbeeld 12 M. Dat geeft aan dat je het na opening 12 maanden kan gebruiken. Klontert je crème of heeft hij een vreemd geurtje, dan kun je hem beter meteen weggooien.

Tip 2: Mascara
Mascara kan je maximaal 3 maanden gebruiken. Gebruik je mascara langer dan wordt de kans op een oogontsteking groter. De bacteriën verzamelen zich namelijk graag in het borsteltje. Mascara's houden ook absoluut niet van lucht, dus beweeg het kwastje daarom zo weinig mogelijk op en neer. Maar haal het kwastje er met een draaiende beweging uit.

Tip 3: Lipstick en lipgloss
Lipstick kan je ongeveer 2 jaar bewaren. Je kan de houdbaarheidsdatum zelfs verlengen door lippenstift met warm weer in de koelkast te bewaren. Lipgloss gooi je best na een jaar weg. Het kwastje is namelijk een favoriete broeiplek voor bacteriën.

Tip 4: Oogschaduw en poeders
De houdbaarheidsdatum van make-up in poedervorm varieert van 1 tot 2 jaar. Je kunt aan het product zien en ruiken of het bruikbaar is of niet. Ook de kleur gaat na een tijdje veranderen. Bestudeer het dus even goed als je het na een tijdje weer gaat gebruiken.

Registration

Word lid van Lekker in het Leven en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Tip 5: Nagellak
Ongeopend is je nagellak ruim drie jaar goed, maar dan moet je het wel op een koele en donkere plek bewaren. Heb je de nagellak al eens gebruikt, dan is hij maximaal een jaar houdbaar. Ook dat zie je snel genoeg, de nagellak wordt dik en begint steeds meer uit te drogen.

Tip 6: Kwasten
Hiervoor bestaat eigenlijk geen houdbaarheidsdatum, maar het is wel belangrijk om ze eens in de zoveel tijd schoon te maken. Spoel ze dan om in een warm sopje met een klein beetje shampoo en laat ze drogen.

Nog een paar belangrijke tips
- Gebruik zo weinig mogelijk je vingers, zo geef je bacteriën geen kans.
- Leen je make-up nooit uit aan vriendinnen.
- Bewaar je producten op een koele plaats.
- Plak stickertjes op je make-up met de datum waarop je het geopend hebt.

Bij twijfel over de houdbaarheidsdatum, kun je gewoon maar het beste voor iets nieuws gaan shoppen. Dat is nog leuk ook!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

Met Swiffer géén stof dat meer ronddwarreld!

"

Sinds ik Swiffer heb getest, wil ik niets anders meer. Ik gebruikte een zachte doek voor de meubels en de vloer, maar kon de volgende dag weer opnieuw beginnen en dat is met Swiffer niet, want er is geen ronddwarrelend stof meer!

"

Door Ambassadeur
mirjamnl1112279